BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,33
HABER /  DÜNYA

Arınç, Mısırlı bakanı konuk etti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’ye ziyaret gerçekleştiren Mısır Enformasyon Bakanı Salah Abdulmaksud ve beraberindeki heyeti kabul...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’ye ziyaret gerçekleştiren Mısır Enformasyon Bakanı Salah Abdulmaksud ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Başbakanlık Merkez Bina’da gerçekleşen kabulde konuşan Mısır Enformasyon Bakanı Abdulmaksud, ziyaretten dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, devrimin ardından Mısır’a Türkiye kadar destek gösteren başka bir ülke olmadığına vurgu yaptı. Maksud, "Türkiye kardeş ve arkadaş ülke olarak her türlü yardımı bize yaptı" diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise Mısırlı Bakan’ın gerçekleştirdiği ziyaretin kendilerinin daveti üzerine gerçekleştiğini söyleyerek, Türkiye ve Mısır arasında ortak tarihten gelen dostluk ve kardeşlik ilişkisi bulunduğunu söyledi. Mısır’ın Doğu Akdeniz ve Ortadoğu’nun en güçlü ülkesi olduğuna vurgu yapan Arınç, Mısır’ın geçmişte olduğu gibi bugün de Mısır’ın yeni yönetimiyle güçlü bir devlet olduğunu ifade etti.
Açıklamaların ardından ise toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti.
(İHA)