BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Polise kibar ve nazik olun uyarısı

Adana’da ’Taksim Gezi Parkı’ eylemleri sürerken, polis ekipleri Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’ın talimatıyla, taşlı saldırılara kar...

Abone ol

Adana’da ’Taksim Gezi Parkı’ eylemleri sürerken, polis ekipleri Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’ın talimatıyla, taşlı saldırılara karşı nazik davrandı.
Türkiye genelinde, İstanbul Taksim Meydanı’ndaki Gezi Parkı’nda bulunan 12 ağacın kesileceğinin ileri sürülmesiyle başlayan gösteriler, Adana’da da 4 gündür devam ediyor. Akşam saatlerinde Atatürk Parkı’nda toplanan ve daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’na kadar yürüyen göstericiler ile polis, sık sık karşı karşıya geliyor. Ancak bu gösteriler sırasında polis zorda kalmadıkça tazyikli su ve gaz bombası kullanmıyor. Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’ın sık sık telsizden, "Vatandaşa karşı kibar ve nazik olun" uyarısını dikkate alan polis, taş atan göstericileri bile nazik bir dille uyarıyor. Polis, kendisine el kaldırıp yumruk atmaya çalışan göstericileri bile ikna ederek, konuşarak sakinleştirmeye çalışıyor. Emniyet Müdürü Gürkan, göstericilerle bizzat birebir konuşarak da onları ikna etmeye çalışıyor. Ancak bazı göstericiler polise gece taş ve havai fişek ile saldırırken, buna rağmen polis yine de TOMA aracından, "Biz sizi seviyoruz, lütfen dağılın evinize gidin" şeklinde anons yapıyor. Göstericiler ise dağılmayınca, polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etmek zorunda kalıyor.
Bu arada, Adana’da 4 gündür devam eden gösterilerde 25 polis yaralandı. Bazı vatandaşlar ise, biber gazlarından etkilenerek hastanelere başvurdu.
(İHA)