BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Gündeme bomba gibi düşen sözler

Domuz gribi aşısıyla ilgili kuşkular bu açıklama ile ayyuka çıkacak. Başbakan Erdoğan, aşıyla bomba gibi bir açıklama yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER/ Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün domuz gribi aşısı olacaklarını söyledi. Ama Başbakan Erdoğan'ın böyle bir niyeti yoktu.

Erdoğan, partisinin grup toplantısı sonrasında gazetecilerin, "Siz domuz gribi aşısı olmayı düşünüyor musunuz?" yönündeki sorusuna, "

Liderler bu konuda ne diyor?

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, domuz gribi aşısından kaynaklanan bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bunun sorumluluğunun iktidara ait olacağını savunarak, ''Başbakan'ın canı tatlı da vatandaşın canı tatlı değil mi? Başbakan, kendisini düşünüyor, 'ben olmayacağım' diyor. Sen olmayacaksan, vatandaşa niye yapıyorsun?'' diye sordu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısından sonra gazetecilerin domuz gribi aşısı vurulup vurulmayacağına ilişkin sorusuna, ''Vurulmayı düşünmüyorum. İleride ne olur bilemiyorum'' karşılığını verdi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ise Başbakan'ın aşı olmayacağıyla ilgili sözlerini değerlendirerek, "Demekki kendi Sağlık Bakanına güvenmiyor" dedi. Aşı olup olmayacağıyla ilgili soruya ise yanıt vermedi.

Ben aşı olmayı düşünmüyorum" yanıtını verdi.

Aşı olacağını duyuran Bakan Akdağ'ı da fırçaladı; "Cumhurbaşkanı Gül'ün ve benim adımı vermişsin hemen düzelt bunu"

KAMPANYA YAPILMASI YANLIŞ

Başbakan Erdoğan, parti grubunda da Domuz Gribi ile ilgili şu sözleri söyledi;

"Sağlık bakanımla aynı düşünmüyorum... Vatandaşım kendi isteğine bağlı olarak böyle bir yolu tercih ederse eyvallah. Ama etmiyorsa illa yaptırmalısınız diye bir kampanyanın sürdürülmesi yanlıştır. Cebren bu iş olmaz."

Başbakan Erdoğan'ın "aşı olmayacağım" açıklaması ve hemen öncesinde domuz gribi aşısı kampanyasına olumsuz baktığını açıklaması kafaları fena halde karıştırdı... Kamuoyunda aşıya karşı olan şüpheler daha da arttı...

Recep Akdağ başbakan Erdoğan ile Cumhurbaşkanı'nın da aşı olacağını açıklamıştı.