BIST 10.253
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.403,74
HABER /  GÜNCEL

Günay'ın performansı büyük alkış aldı

Kuşadası'nda Anadolu Filarmoni Orkestrası'nın konserini izleyen ve iki şarkıda solistlere eşlik eden Kültür Bakanı Günay, seyircilerden büyük alkış aldı.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kuşadası'nda yapımı devam eden Efes Kongre Merkezi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı Anadolu Filarmoni Orkestrası'nın konserini izledi.

Sahnede, konserin solistliklerini üstlenen TRT Sanatçısı Elif Güreşçi ile birlikte, ''Benzemez Kimse Sana'', Bedia Akartürk ile de ''İzmir'in Kavakları'' isimli şarkılara eşlik eden Günay, seyircilerden büyük alkış aldı.

Konser sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Günay, uzun süredir Efes Kongre Merkezi'ni tamamlamak için çalıştıklarını belirterek, Merkezin kongre turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Turizmi, farklı alanlarıyla değerlendirdiklerini ifade eden Günay, şunları kaydetti:
''Türkiye turizmini çeşitli alanlarda geliştirmeye, yeni sunumlarla zenginleştirmeye çalışıyoruz. Kongre turizmi dünyadaki kanaat önderlerini biraraya toplayan bir turizm türü olduğu için, hem tanıtım açısından, hem de yüksek gelir elde etme açısından çok önemli alanlardan birisi. İstanbul'da birkaç çalışmamız olmuştu, şimdi Antalya'da, Ankara'da, Türkiye'nin belli yerlerinde kongre merkezleri yapma gayretimiz var. Ama Efes Kongre Merkezi, hem İzmir'e, hem Aydın'a, bütün Ege Bölgesi'ne birlikte hizmet verecek olan kongre merkezi. Doğrudan doğruya kongre merkezi amaçlı yapılan müstesna bir eser haline geldi.''