BIST 10.159
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.395,01
HABER /  POLİTİKA

Gün kenetlenme günüdür

29 Ekim mesajlarına terör damgasını vurdu. Liderler birlik çağrısında bulundu.

Abone ol

Devletin zirvesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladıkları mesajlarla terörü lanetledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Tayyip Erdoğan mesajlarında şehitlere sahip çıkarken, terör saldırılarının ardından oluşan kararlılığa vurgu yaptılar.

Gül, "İstiklal mücadelesindeki başarımızı nasıl birlik ve beraberliğimize borçluysak, bugün önümüze çıkabilecek engelleri aşmak için yine birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Şehit aileleri bize emanet" dedi.

'DAHA KARARLILIKLA'
Erdoğan da, "Bugün Atatürk'ün en büyük eserim dediği cumhuriyet değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Türk milletinin, kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına bir kez daha en anlamlı cevabı vereceğine inanıyorum" dedi.

Toptan da şehit haberlerinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. CHP lideri Deniz Baykal açıklamasında "Gün, etnik ayrışmayı kabul etmeyen millet anlayışını sahiplenme günüdür" dedi. MHP lideri Devlet Bahçeli, "Cumhuriyetimizin kazanımlarına daha çok destek olmak, milli ve tarihi bir vazife olacaktır'' dedi.