BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gümüşhane'de Santa Harabeleri'ne yürüyüş

Gümüşhane'de Cebeli Yaz Okulu öğrencilerinin de katıldığı programa toplam 97 kişi Taşköprü Yaylası'na yürüdü

Abone ol

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) bu hafta sonu gerçekleştirdiği program ile Taşköprü Yaylası ve Santa Harabeleri’ne yürüyüş düzenledi.

Cebeli Yaz Okulu öğrencilerinin de katıldığı programa toplam 97 kişi katıldı. GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut, Cebeli Yaz Okulu Koordinatörü Prof. Dr. Coşkun Bayrak, Türkiye Dağcılık Federasyonu Gümüşhane İl Temsilcisi Yılmaz Şahin ve GÜDAK üyesi 47 sporcunun katılımı ile Taşköprü Yaylası’ndan başlayan yürüyüş yaklaşık 11 kilometre sürdü.

Santa Antik Kenti’ne kadar 5 saat süren yürüyüşün ardından Santa Harabeleri’ne ulaşan sporcular, havanın sisli olması nedeniyle erken dönmek zorunda kaldı.

Kulüp Başkanı Mustafa Akbulut, bu hafta düzenledikleri yürüyüşte ana hedeflerinden birisinin kulüp üyelerine foto safari tarzında Santa Harabeleri’ni görüntülemelerini sağlamak olduğunu fakat bunun sis engeline takıldığını söyledi.

Akbulut, 47 kişi ile gerçekleştirdikleri yürüyüşte Gümüşhane İl Özel İdaresi tarafından Taşköprü-Santa arasında yeni yapılan yolun güzergah olarak belirlendiğini ve bu noktadan mahalleye ulaştıklarını belirtti.

Cebeli Yaz Okulu öğrencilerinin de katıldığı programda Santa Harabeleri’nde toplamda 97 kişiye ulaştıklarını fakat sis engeli nedeniyle sadece bir mahallede gezi düzenleyebildiklerini ifade eden Akbulut, “Sporcularımız hava muhalefeti nedeniyle gezimiz öncesi duyurusunu yaptığımızı foto-safari kısmını gerçekleştiremedi.

Santa Harabeleri’nde sadece bir mahalleyi gezebildik. Buradaki eski taş evleri, kilise ve çeşmelerde inceleme fırsatı yakaladık. Santa bölgemizin en güzel ve önemli turizm merkezlerinden birisi. Keşke hava müsait olsaydı da heryerini gezebilseydik” dedi.

Yürüyüş başlangıcında ve sonunda Taşköprü yaylasında bulunan turistik tesislerde çay ve dinlenme molası veren sporcular, daha sonra araçlarla Gümüşhane’ye hareket etti.