BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Gülün kıyafeti beğenildi mi?

First Lady'nin kıyafetini Hülya Avşar'ın modacısı hazırlamış. Peki gelen yorumlar?

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün Cumhuriyet’in 84’üncü yıldönümü nedeniyle Çankaya Köşkü’nde giydiği kıyafeti büyük ilgi gördü.

Özellikle farklı tarzda hazırlanan türbanıyla dikkat çeken Hayrünnisa Hanım’ın kıyafeti ünlü modacı Dilek Hanif imzalı. Hülya Avşar'ın da modacısı olan Hanif, first lady’nin kıyafetini, devlet adamlarının giydiği frak’tan esinlenerek hazırladığını söyledi.

Dilek Hanif, Hayrünnisa Gül’ün türban konusunda önerilere açık olduğunu da belirterek şöyle konuştu: “Baş örtüsünün dışında farklı bir çalışma yaptık. Çok farklı ve sıradışı bir tarz olmasına özen gösterdik. Atölyede bir takım çalışmalar yaptık baş kısmının bu şekilde durması için. Yeniliklere çok açık biri.”

Ünlü modacı, kıyafetle ilgili detayları ise şöyle anlattı: “Saten ve krep kumaştan. Yakasındaki saten ise kıyafeti bütünlüyor. Başı ve iç gömleğinde saten kumaş kullandık. Svarovski taşlardan oluşan toka ise kıyafeti bütünlüyor. Çok sayıda prova da yaptık”

MODACILAR TAM NOT VERDİ

Canan Yaka: 29 Ekim Cumhuriyet resepsiyonuna çok uygun, resmi bir kıyafet. Bence renklerin en güzeli olan siyah-beyazı tercih etmesi de çok uygun. Resmi davetlerde tüm hanımlara güzel örnek oldu bu kıyafeti ile. 

Emel Yıldırım: Gayet şık bir elbise. Kolundaki düğmeler, işlemeleri, kemeri ile çok hoş ve çok klas durmuş üzerinde. Kumaşı saten, çok kaliteli duruyor, başlığı da siyahbeyazın uyumu da güzel. Makyajı da dozunda olmuş.

KADIN VEKİLLERDEN YORUM YOK

Gül'ün türbanlı kıyafeti AK Parti'nin erkek vekilleri tarafından beğenilirken, kadın vekillerin çoğu "Biz modacı değiliz" diyerek değerlendirme yapmaktan kaçındı. CHP, 'kamusal alan ve laiklik' hatırlatması yaptı. DTP ise, kıyafet üzerinden siyaset yapılmamasını istedi. Gül'ün, resepsiyonda giydiği kıyafetiyle ilgili görüşler şöyle:

Osman Aslan (AKP): Yıllardır, atalarımızın, ninelerimizin, annelerimizin, yengelerimizin, gelinlerimizin giydiği kıyafeti giymiş. Çok beğendim. Önemli olan kafanın içi.

Öznur Çalık (AKP): Her zamanki gibi şık ve zarifti.

Fatma Kurtulan: (DTP): Hiç kimsenin kıyafetiyle ve kıyafetinin üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyoruz.

Canan Arıtman (CHP): Gül'ün özel yaşantısındaki kişisel tercihlerine son derece saygılıyım. Ancak Cumhurbaşkanlığı, laik Türkiye Cumhuriyetin en üst temsil makamı. Resmi resepsiyonlarda laiklik ilkesine mutlaka uyulması lazım. Cumhurbaşkanlığında siyasi, etnik, dini simgenin kullanılmaması lazım. Ben kendimi dışlanmış hissettim. Folklorik kıyafet giyebilir. Örtünmeyi de bu şekilde çözebilir.