BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Gül'ün görev süresi Meclis'te!

Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından soruları yanıtladı

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Söcüsü Bülent Arınç, Fransa Meclisi'ndeki, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifini önlemek için Meclis ve Başbakanlık nezdinde çalışmaların süreceğini söyledi.

Arınç, "Umarım Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerin daha fazla bozulmasına müsaade edilmez." dedi.

Hükümet Sözcüsü Arınç, Bakanlar Kurulu ardından basın toplantısı yaptı. Toplantıda gazetecilerin Başbakan Erdoğan'ın Sarkozy'e gönderdiği mektubun sorulması üzerine Arınç, mektubun Bakanlar Kurulu'nda görüşülmediği bilgisini verdi.

Fransa'da konuyla ilgili Başbakan'ın yanı sıra TBMM'nin de çalışması bulunduğunu aktaran Arınç, "İlgili arkadaşlarımız senoto yetkilileriyle görüşmeler yapacak. Hem hükümetler hem parlamentolar arası ilişkilerimizi bu kanun tasarısının yasalaşmasını önlemeye çalışacağız. Daha önce benzer çalışmayı Belçika parlementosu da yapmıştı ama geri çekmişti. İç politik sebeplerle biriliri buna Fransa'da sahip çıkmaya çalışıyor. Umarım fransa arasındaki ilişkilerin daha fazla bozulmasına daha fazla müsaade edilmez." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı'nın görev süresine ilişkin soruya Arınç, konunun Bakanlar Kurulu'nda gündemine gelmediğini belirten Arınç, "Buna gün içinde cevap vermiştim. Cumhurbaşkanlığı seçiminin esas ve usüllerini belirleyen tasarı Meclis komisyonunda. Tasarı Ocak ayında Meclis gündemine gelecek." dedi.