BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Gülün Ermenistan kararı

Bahçeli 'tarihi gaflet olur' diyor. Ziyareti savunanlar da var. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Erivan'a gidecek mi?

Abone ol

. Radikal'dan Murat Yetkin'e göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanı’nın, 6 Eylül’de Erivan’da oynanacak maç davetini kabul ediyor.

Gül resmi olarak kararını açıklamasa da Murat Yetkin, bugünkü köşesinde gideceğine dair işaretleri yazdı:

(...) Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sargisyan’ın 6 Eylül’de Erivan’da oynanacak milli futbol maçını birlikte izleme davetini kabul etme kararında olduğu üst düzey yetkililerce doğrulandı. Gül, dün bir kabul sırasında bir meslektaşın sorusu üzerine önce “Arkadaşlar duyuracak” dedi, daha sonra muhalefetin tavrı sorulunca “Netice belli olunca söyleriz, daha karar vermedik, bazı görüşmeler var” dedi.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, kararın doğal olarak Gül tarafından ilan edilince kesinleşeceğini, ancak büyük ölçüde oluştuğunu Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ünal Çeviköz’ün yarın Erivan’da Sargisyan ile yapması beklenen görüşmede resmen iletileceğini doğruladılar.

Hükümetteki havanın da ziyaretin yapılmasından yana olduğu biliniyor. Başbakan Tayyip Erdoğan 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un verdiği davette gazetecilere Gül’e yapılan davet konusunda “Hayırlı olsun. Dışişleri Bakanım da kendisiyle gidecek, masa başı bütün sorunların çözüm yeridir” diyerek tutumunu belli etmişti.