BIST 9.595
DOLAR 32,50
EURO 34,60
ALTIN 2.477,32
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Gültan Kışanak hakkında karar verildi!

Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın emniyetteki ifadeleri tamamlandı. Kışanak, emniyette ifade verirken Anlı'nın ifadesini ise jandarma aldı. Her iki isim, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Abone ol

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak emniyetteki ifadesinin ardından dün akşam saatlerinde savcılıkça mahkemeye sevk edildi. Kışanak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak  savcılık sorgulamalarının ardından tutuklanma istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın tutuklandığı açıklandı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Savcılıktaki ifade işleminin ardından tutuklanma talebiyle Kışanak ve Anlı'nın nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince 2016/619 ve 2016/621 sorgu numaraları ile tamamlanan sorgularının ardından şüpheliler Gültan Kışanak ve Fırat Anlı TCK 314/2 maddesi gereğince 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanmalarına karar verilmiştir. Başsavcılığımızca yürütülmekte olan 2015/45832 ve 2016/32488 numaralı soruşturmalar devam etmekte olup, soruşturmaların safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir." 

KIŞANAK VE ANLI'NIN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Avukat Mehmet Emin Aktar, müvekilleri Kışanak ve Anlı'nın kendi istekleri doğrultusunda ifade verdiklerini belirterek şöyle dedi:

"İsteselerdi ifade vermeyebilirlerdi. Ancak her ikisi de istediği için emniyette ifade verdiler. Sayın Kışanak'ın ifadesini emniyet, Anlı'nın ifadesini ise avukatlar nezaretinde jandarma aldı. İfadelerinde ortaya herhangi somut bir delil ve belge konulmadı, sadece her iki müvekilimize, yaptıkları konuşmalar ile ilgili sorular yöneltildi."