BIST 9.002
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,84
HABER /  DÜNYA

Çin’de 500 yıllık ceset bulundu

Çin’in orta kesimindeki Hubey eyaletinde, saçları, kaşı ve yüz şekli bozulmamış 500 yıllık kadın cesedi bulundu.

Abone ol

Hubey eyaletinde, Ming Hanedanlığı dönemine ait bir lahitte, saçı ve kaşları bozulmamış 500 yıllık kadın cesedine rastlandı.

Çin Komünist Partisinin (ÇKP) resmi yayın organlarından Global Times gazetesinin Çince yayınındaki haberinde, Hubey eyaletinin Şışou kentinde 500 yıllık bir ceset bulunduğu belirtildi.

SAÇI, KAŞI, DİŞLER VE YÜZ ŞEKLİ BOZULMAMIŞ

Habere göre, Ming Hanedanlığı dönemine ait lahitte bulunan cesedin saçı, kaşı, dişleri ve yüz şeklinin bozulmamış olduğu görüldü. Arkeologlar kazı çalışmalarında, cesedin bulunduğu lahitten cesetle beraber 2 yorgan ve bir yastık ve 20 kadar ipek elbise de çıkardı.

60 YAŞINDA

Şışou Müze ve Kültür İdaresi Başkan Yardımcısı Pıng Tao, çıkarılan kadın cesedinin saç ve dişlerinden yapılan testlerle 60 yaşında olduğunun tahmin edildiğini, lahitteki cesedin üzerindeki ipek elbiselerin, cesedin zarar görmesini engellediği kaydetti.

Pıng, lahitte herhangi bir yazılı ifadeye rastlanılmadığını, kadının kimliğine dair hiçbir bilgiye ulaşamadıklarını belirtti.

Cesedin, elbiseler ve değerli mücevherle gömülmesinin, Ming Hanedanlığı döneminde yaygın bir adet olduğunu ifade eden Pıng, cesedin kimliğini belirlemeye yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.