BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,52
HABER /  GÜNCEL

Gülen'in yeğeni ile Adil Öksüz'ün baldızına gözaltı kararı!

FETÖ soruşturması kapsamında, aralarında Gülen'in yeğeni ve Adil Öksüz'ün baldızının da bulunduğu 121 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Abone ol

FETÖ/PDY'nin “Kadın yapılanması"na yönelik operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli 29 ilde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 33 kişi arasında Fetullah Gülen'in yeğeni Fatmanur Gülen ile Adil Öksüz'ün baldızı Belkıs Nur Tetik'in de yer aldığı belirtildi. Operasyonların sürdüğü kaydedilirken toplam 121 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

121 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Ögütlü Suçlar Bürosu'nca, örgütün Beylikdüzü, Esenyurt, Yakuplu, Çatalca, Silivri ile kadınlardan oluşan Küçükçekmece, Avcılar ve Başakşehir'deki yapılanmalarına yönelik soruşturmada, aralarında terör örgütü elabaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Fatmanur Gülen ile Adil Öksüz'ün baldızı Belkıs Nur Tetik'in de bulunduğu 121 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

33 KİŞİ YAKALANDI: İstanbul merkezli 29 ilde düzenlenen operasyonlarda, aralarında Fatmanur Gülen ile sözde "Beylikdüzü imamı" Fidan Yılmaz'ın da bulunduğu 33 kişi yakalandı.

ÖKSÜZ'ÜN BALDIZI ELEKTRONİK KELEPÇELİ: Şüpheli Tetik'e, Sakarya'da farklı bir soruşturmada elektronik kelepçeli adli kontrol şartı uygulandığından gözaltı işlemi yapılmadığı öğrenildi. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Belkıs Nur Tetik, 15 Temmuz'un hemen ardından gözaltına alınmış ve "Bütün aileyi bir kişi için yaktılar. Devlet için her şeyi yapmaya hazırız" demişti. Tetik, elektronik kelepçe ile yaşıyordu.