BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Gülene temiz raporu

Fethullah Gülen'i avukatları herhangi bir yasadışı örgüt üyesi olmadığına ilişkin emniyetten yazı aldı.

Abone ol

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Fethullah Gülen’in herhangi bir yasadışı örgüt üyesi olmadığına ilişkin emniyet yazısının bilgi edindirme yasası çerçevesinde Gülen’in avukatlarına verildiğini açıkladı.

Haftalık basın toplantısında soruları yanıtlayan Çalışkan, Gülen’in avukatının Emniyet Genel Müdürlüğü’nden, bilgi edinme ve avukatlık yasası hükümlerine göre bilgi talep ettiğini söyledi.

Çalışkan, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, hem polis kayıtlarından hem de mahkemelerden gelen bilgilerle hazırladığı yanıtları yasa çerçevesinde avukata gönderdiğini kaydetti. Çalışkan, bunun emniyetin Fethullah Gülen raporu olarak değerlendirilemeyeceğini vurguladı.

Fethullah Gülen’in herhangi bir yasadışı örgüt üyesi olmadığı ve Türkiye’de aranmadığına ilişkin bilgilerin yer aldığı Emniyet Genel Müdürlüğü yazısı, Gülen’in avukatı tarafından 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verilmişti. aynı yazıda, Fethullah Gülen’in yasadışı El-Kaide, Hizbullah ve İBDA-C örgütleri tarafından ölümle tehdit edildiğine dair görüşün de yer aldığı öğrenildi.