BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.406,89
HABER /  DÜNYA

Gülen Hocaefendi’den onay aldım

CEM Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, “Cami ile cem evinin aynı yerde olması ön yargıları yıkacak” dedi. Doğan, cem evi ile caminin aynı b...

Abone ol

CEM Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, “Cami ile cem evinin aynı yerde olması ön yargıları yıkacak” dedi. Doğan, cem evi ile caminin aynı bahçe de olmasına dair Fethullah Gülen Hocaefendi’den de olumlu karşılık aldığını dile getirdi
CEM Vakfı Başkanı Doğan, 8 Eylül Pazar günü temeli atılacak olan Hacı Bektaş Veli Kültür Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı ile Cem Vakfı’nın ortak girişimiyle başlatılan ‘Cami-Cem evi ve Kültür Merkezi’ ile ilgili Rixos Otel’de bir tanıtım toplantısı yaptı.
Cem Vakfı Genel Başkanı Doğan, yaptığı açıklamada, Dinlerin amacının insanı mutlu yaşatmak olduğunu belirterek bu nedenle cami ile cem evinin aynı yerde, bahçe de olması yıllardır süren çatışmaların son bulmasına neden olacağını ifade etti. Müslüman ülkelerdeki dini sorunların amacı insanları birbirine düşürmek olduğuna dikkat çeken Doğan şöyle devam etti:
“Sünnilerin ve Alevilerin birbirlerini iyi tanımaları gerekiyor. Sünni kardeşlerimiz dini inançlarını camide gerçekleştiriyorsa, Alevilerde Cem evinde sazla gerçekleştiriyorsa buna saygı göstermek gerekir. Bu yüzden Müslüman ülkeler küçük kavgalardan sıyrılması gerekiyor. Türkiye’de sivil toplum hareketleri olarak cami ve cemevi aynı bahçenin gülleri olarak halka sunmayı düşündük. 100 bin üzerinde cami var bu camiler yeni fonksiyonlara uydurulmalı.”

"CAMİ İLE CEM EVİ’NİN AYNI YERDE, BAHÇEDE OLMASINI FETULLAH GÜLEN’E ÖNERDİM"
Doğan, Cem evi ile caminin aynı bahçe de olmasına dair Fethullah Gülen Hocaefendi ile görüştüğünü kaydetti. Görüşmede, Gülen Hocaefendi’ye öneri götürdüğünü ifade eden Doğan, olumlu karşılık aldığını dile getirdi. Doğan, “Bütün dinlerin amacı mutlu insanı yaşatmak. Cem evi ve caminin bahçesine bir de aş evi yapılacak burada herkes karnını doyuracak sosyal barışı sağlayacak alevi ve Sünniler birbirini tanıyacak. Bu proje diğer ülkelere örnek olacak” şeklinde konuştu.

CEM EVİ CAMİ BİR ARADA OLMASI ÖN YARGILARI YIKACAK
Cem evi ve camilerin bir arada olmasıyla önyargıların da yıkılacağına dikkat çeken Doğan, “Bu ortamlarda ön yargılar kalkacak yerini hoş görüye bırakacak. Türk toplumuna barışı getireceğini görüyorum. Mevlana’nın Yunus Emre’nin demesi gibi sevgi aşılamasını istiyorum. Cem evi ve Camilerin bir arada olması peşin yargıları ortadan kaldıracak” diye konuştu.
(İHA)