BIST 10.320
DOLAR 32,20
EURO 35,11
ALTIN 2.465,08
HABER /  GÜNCEL

Gülen çocuklar gibi neşeli

Fethullah Gülen bayramı nasıl geçiriyor? Gülen'i en çok çocukların neşesi mutlu ediyor.

Abone ol

Fethullah Gülen, Ramazan Bayramı'nı yine gurbette geçirmenin hüznünü yaşıyor. Bayram namazının ardından yakın arkadaşları ve çevredeki Türklerle bayramlaşan Gülen'i en çok çocukların neşesi mutlu ediyor.

Zaman'dan İdris Gürsoy'un haberine göre harçlık vererek onları sevindiren Gülen, bayramların önemli zaman dilimlerinden biri olduğunun unutulmamasını istiyor ve şu tavsiyede bulunuyor: "Bir araya gelmeleri, sohbet-i cananla değerlendirmek lazım. Ya Leyla'dan bahset ya da sükut et. Herkesin bir Leyla'sı var. Sizin de Leyla'nız O (cc) olmalı."

Şeker ve tansiyon gibi şikâyetlerinden dolayı doktorlar tarafından sürekli kontrol altında tutulan Gülen, Ramazan Bayramı'nı yakın dostları ve çevrede yaşayan komşuları ile geçirdi. Kahvaltının ardından ziyaretine gelen misafirlerle bayramlaşan ve kısa bir süre sohbet eden Gülen, çocuklara da çeşitli hediyeler vererek sevindirdi. Ramazan bayramlarının nasıl değerlendirilmesi gerektiğine dair bir soruya Fethullah Gülen şöyle cevap verdi:

"Güzel bir günü güzel işlerde değerlendirmek lazım. Bayram günleri önemli zamanlardır. Anne babaların elini öpmek, onların hayır dualarını almak gerekir. Bayramda bir araya gelmelerde ise dönüp dolaşıp sözü Sohbet-i Canan'a getirmeliyiz. Konuşmalarımızı Allah'la, peygamberle irtibatlandırmak lazım. O'nun dışındaki şeyler boş. Laf-ı güzaf. Ya Leyla'dan bahset ya da sükut et. Herkesin bir Leyla'sı var. Sizin de Leyla'nız O (cc) olmalı. O'nu dillendirmeliyiz."