BIST 10.338
DOLAR 32,22
EURO 34,76
ALTIN 2.457,18
HABER /  GÜNCEL

Gülen cemaatini şoke eden flaş gelişme

İZMİR'de Fethullah Gülen yapılanmasına yönelik operasyon yapıldı. Gelen flaş haberlere göre 34 kişi gözaltına alındı. Gülen'e yakın bazı isimlerin için yurt dışına kaçtığı söyleniyor.

Abone ol

İZMİR'de Fethullah Gülen cemaatine yönelik operasyon düzenleniyor. Gelen son dakika haberlerine göre 34 kişi gözaltında.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan avukat, akademisyen ve iş adamlarını gözaltına alındı.

Operasyonun 40 adrese eş zamanlı olarak yapıldığı öğrenildi.

GÜLEN'E YAKIN İSİMLER KAÇTI

Haklarında gözaltı kararı bulunan ve Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen bazı kişilerin yurt dışına kaçtığı ileri sürüldü.

İŞADAMLARI VE ÖĞRETİM ÜYELERİ VAR

Toplam 57 kişi hakkında yakalama kararı olduğu haber veriliyor. Diğer 23 kişinin yakalanması için operasyon devam ediyor.

Şüpheliler arasında İzmir Vakıflar Bölge Müdürü K.İ., bir öğretim üyesi, 3 avukat ve işadamlarının da bulunduğu belirtildi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, operasyonun 'FETÖ/PDY' (Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) olarak adlandırılan terör örgütüne mensup olduğu iddia edilen kişilere yönelik olarak yapıldığı belirtildi.

ÖRGÜT İÇİN TEHDİT VE ŞANTAJLA PARA TOPLADILAR

Yapılan toplantılarda, örgüt adına himmet, infak, burs, bağış, kurban ve benzeri adlar altında, katılanlardan ikna yada tehdit ve şantaj yoluyla para topladıkları, bu paraları örgüte aktararak ekonomik kaynak sağladıkları iddiaları ve bu yönde ciddi bulguların bulunması üzerine daha önce Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca başlatılan ve halihazırda devam eden soruşturma kapsamında düzenlendiği bildirildi.

Açıklamada, "Toplanan deliller doğrultusunda, haklarında yeterli şüpheye ulaşılan, aralarında iş adamları, avukatlar ve bir bürokratın da bulunduğu 57 kişiye yönelik olarak 18 Aralık 2015 tarihi itibariyle gözaltına alınma talimatı verilmiş, 39 kişiye ait 40 adreste arama ve el koyma işlemi yapılmıştır. Konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir" denildi.