BIST 9.080
DOLAR 32,41
EURO 35,05
ALTIN 2.328,51
HABER /  GÜNCEL

Şırnak'ta sokaklar karıştı eller tetikte! Son durum fena

Şırnak'ta son durum korkuttu. Cizre ve Silopi'de PKK'lılar sokak ortasında komandolar ile çatışıyor. Esnafın hali ise içler acısı, kepenkler kaç gündür kapalı.

Abone ol

ŞIRNAK’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde son durum ne, sıcak bölgede neler yaşanıyor? PKK’lı teröristlere karşı komandoların desteği ve tankların eşliğinde başlatılan operasyonlar sokak sokak devam ediyor.

Cizre'deki operasyon, daha çok Cudi, Nur, Sur ve Yasef mahallelerinde yoğunlaşıyor.

Cizre'de tankların eşliğinde Cudi Mahallesi’ne giren jandarma komandolarıyla barikat kuran teröristler arasında zaman zaman çatışmalar çıktı. Çatışma sırasında 45 yaşındaki Hediye Şen yaşamını yitirdi. Şen'in 4 çocuk annesi olduğu belirtildi. Terör örgütü üyeleri, ilçeden giden bazı ailelerin evlerini ise ateşe veriyor.

SİLOPİ'DE SON DURUM NE?

Silopi ilçesinde de çatışmalar daha çok Başak ve Yenişehir mahallelerinde yoğunlaştı. Nuh Mahallesi’nde ise güvenlik güçlerine bombalı saldırı düzenlendi.

ERDOĞAN : 'O evlerde, o binalarda, o açtığınız hendeklerde yok olacaksınız.'

Teröristlerin yola döşediği bombanın zırhlı araç geçtikten sonra patlaması sonucu can kaybı yaşanmazken çevredeki araç ve evlerde hasar meydana geldi. İlçede gün boyunca patlama ve silah sesleri yankılandı.

48 SAATİN BİLANÇOSUNU TSK AÇIKLADI

Genelkurmay Başkanlığı, Silopi ve Cizre’de düzenlenen operasyonlarla ilgili internet sitesinden açıklama yaptı. Açıklamada, Cizre’de 24, Silopi’de 1 olmak üzere 25 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

OPERASYONLARA ŞEHİTLERİN İSİMLERİ VERİLDİ

Cizre'de, "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demir", Silopi'de ise "Şehit Polis Muhammet Onur" adıyla yürütülen operasyonlarda çok sayıda hendek ve barikat imha edildi. Cizre'de havadan helikopterlerin de destek verdiği operasyonda tanklar Cudi, Yafes, Sur ve Nur mahallelerindeki hendek ve barikatları ateş altına aldı.

Genelkurmay Başkanlığı; 1'i Silopi'de, 24'ü Cizre'de olmak üzere 25 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. İki ilçedeki operasyonlarda 8 güvenlik görevlisi hafif yaralandı.


HAYALET KENTE DÖNDÜ

Şırnak kent merkezinde esnaf, Cizre ve Silopi ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağını protesto için dün kepenkleri açmadı, şehiriçi ulaşımı sağlayan belediye otobüsleri ve minibüsler de sefere çıkmadı. THY de Şırnak'a yaptığı İstanbul ve Ankara seferlerini süresiz olarakk iptal etti. Kapıkule sınır kapısı da iki gündür kapalı. Tır kuyrukları kilometrelerce uzamış durumda.

Çöplerin de toplanmadığı Şırnak’ta merkezdeki okullarda eğitim gören öğrencilerin bir bölümü de okullara gitmedi. Sokakların boş olduğu şehir merkezinde gergin bekleyiş devam ediyor.


CİZRE SON DURUM NE?

PKK'lılar Cizre Devlet Hastanesi'ne de roketli saldırıda bulundu. Hastanenin ikinci katına isabet eden roketatar mermisi hasara neden olurken, ölen ve yaralanan olmadı. Güvenlik güçleri hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Hükümet Konağı'na da teröristler tarafından roketatarla ateş açıldı. Roketatar mermisi Hükümet Konağı'nın hemen yanındaki eve isabet etti. Şans eseri evde kimsenin bulunmaması nedeniyle ölen ve yaralanan olmadı, evde hasar meydana geldi.

TANKLAR BARİKATLARI VURUYOR

Cizre'de PKK'lıların mahallelere kurduğu bomba tuzaklı barikatların kaldırılması için tankların devreye sokularak başlatılan operasyon da sürüyor. Isparta, Bolu, Sivas'taki komanda birlikleri, Jandarma ve Polis Özel Harekat timlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin güvenlik görevlisinin katıldığı operasyonda tanklar, zırhlı kepçeler ve zırhlı araçlarla birlikte, patlayıcı tuzakla barikatları vurmayı devam etti.

ZIRHLI KEPÇELER YOLLARI AÇIYOR

Bomba tuzaklı barikatlar tek tek tank atışlarıyla yıkılırken, zırhlı kepçeler de yolları temizledi. Güvenlik güçleri tankların eşliğinde barikatları temizleyerek, bugün özellikle Cudi Mahallesi'nin iç kesimlerine kadar girdi. Cudi Mahallesi'nde patlama ve silah sesleri gelirken, dumanlar da yükseldi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA DEVAM

Şırnak Valiliği, Cizre ve Silopi ilçelerinde sokağa çıkma yasaklarının sürdüğünü açıkladı. Açıklamada, "Bölücü Terör Örgüt mensuplarınca el yapımı patlayıcı, bomba, mayın düzenekleri yerleştirilerek oluşturulmuş hendek ve barikatların bertaraf edilmesine yönelik güvenlik kuvvetlerimizce yapılan çalışmalar titizlikle sürdürülmekte olup, bu çerçevede vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için sokağa çıkma yasağı devam etmektedir" denildi.

ŞIRNAK BAROSU YASAĞIN İPTALİ İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURDU

Şırnak Barosu ve İHD, Cizre ve Silopi'deki sokağa çıkma yasağının iptali için Mardin İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Başvurun ardından Şırnak Barosu Başkan Yardımcısı Savaş Tanış, avukatlar ve İHD'lilerle adliye önünde yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasaklarının evrensel hukuk ve ulusal mevzuata aykırı olduğunu iddia etti.