BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan ve Davutoğlu Şeb-i Arus töreninde buluştu!

Konya'da düzenlenen 'Şeb-i Arus' törenlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, Konya'da Şeb-i Arus törenine katıldı. Konya'daki Vuslat gecesinde Müslümanlar'a en büyük zararı DEAŞ gibi örgütlerin verdiğini söyleyen Erdoğan, "Müslümanları, Müslüman kisvesi altındaki canilerle terbiye etme projesi maalesef İslam coğrafyasının her köşesinde işliyor, işletiliyor" diye konuştu.

Konya'da düzenlenen Hz. Mevlana'yı anma törenleri Şeb-i Arus törenleriyle son buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu katılırken, Konya'ya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise Mevlana Müzesi'ni ziyaret ettikten sonra Şeb-i Arus törenlerine katılmadan kentten ayrıldı.

BAŞBAKAN'DAN DEAŞ MESAJI

Bugün Brüksel'deki AB Zirvesi Marjında Avusturya Şansölyesi Werner Faymann'ın ev sahipliğinde Fikirdaş Ülkeler toplantısına katıldıktan sonra ayağının tozuyla hemen yurda dönüp, programa katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu DEAŞ gibi İslamla hiç bir şekilde irtibatlandırılmayacak terör örgütlerinin Müslümanlığa ve insanlığa zulmettiğini söyledi.  

Şeb-i Arus'un her hangi bir töreni olmadığını ifade eden Davutoğlu, her insanın bir gün mutlaka vuslata kavuşacağını söyleyerek "Önemli olan o vuslata nasıl ulaştığımız. Kendisini çok kudretli zannedenlerin o vuslat anında ne kadar acziyet haline düştüğün hepimiz şahit olmuşuzdur."diye konuştu.

ERDOĞAN, İSLAMİ TERÖR ÖRGÜTLERİNE TEPKİ

Törende son olarak konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan da DEAŞ'ı hedef aldı ve bu tür örgütlerin İslam'a zarar verdiğini söyledi. Erdoğan, İslam ve Müslümanlığı kullanan terör örgütlerini de eleştirerek şöyle konuştu:

"DEAŞ, Boko Haram, El Şebap, El Kaide gibi örgütlerin İslama ve Müslümanlara verdiği zararı tarih boyunca pek az düşman gerçekleştirebilmiştir. Müslümanları, Müslüman kisvesi altındaki canilerle terbiye etme projesi maalesef İslam coğrafyasını her köşesinde işliyor, işletiyor. 

"ACI SUDA TATLI SUDA BİRBİRİNE BENZEYEBİLİR"

Mevlana hazretleri diyor ki, 'Acı suda, tatlı suda birbirine benzeyebilir. Aralarındaki farka dikkat et.' Bu suların görünüşleri aynı olabilir ama insan üzerindeki sonuçları farklı olabilir. Bu terör örgütleri İslam'a ait sembolleri kullanıyor olabilir ama bu onların İslam'ın en büyük düşmanları olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Yanı başımızda 400 bin masumun hayatını kaybetti, 12 milyon insanın evinden, yurdundan olduğu bir zulüm yaşanırken şu veya bu gerekçelerle buna rıza gösterenler dikeni sulayanların ta kendisidir. Biz karşımıza kim çıkarsa çıksın, hangi bedelleri ödersek ödeyelim vicdan terazicimi kaybetmeyeceğiz. Elimizdeki suyu, ağaçlara vermeye sürdüreceğiz. Aksi takdirde Mevlana hazretleri huzurunda başımız dik, anlımız ak olarak gelemeyiz."

SEMA GÖSTERİSİ İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın törenda sanatçı Ahmet Özhan'ın konseri sırasında zaman zaman gözlerini kapatıp dinlendirdiği gözlendi. Şeb-i Arus töreni Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdürlüğü Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun sema gösterisiyle sona erkekken, gösteri izleyenleri büyüledi.