BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.438,27
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin'den Eren Erdem çıkışı

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Eren Erdem'in Rus televizyonuna verdiği röportajda ülkesine yönelik herhangi bir suçlama getirmediğini söyledi.

Abone ol

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in Rus televizyon kanalına verdiği röportajla ilgili olarak herhangi bir işlem yapmayacaklarını söyledi. Erdem'in Türkiye'yi suçlamadığını sadece bazı firmalardan bahsettiğini ileri süren Tekin, "Bu konudaki belgelerin incelenmesi halinde gerçek ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

Gürsel Tekin CNN Türk'te Milletvekili Eren Erdem'in Suriye'de kullanılan sarin gazıyla ilgili sözlerini değerlendirdi. Erdem'in doğrudan Türkiye'yi suçlayan bir ifadesinin olmadığını Erdoğan'a bu konuda yanlış bilgi verildiğini söyleyen Tekin, o gazların Türkiye üzerinden gittiğini iddia etti. İşte o açıklamalar;

"Bir kere Türkiye demiyor, Sayın Erdoğan'a kesinlikle yanlış bilgi verilmiştir. Bu bilgilerin tamamı açıklandı. Bu gazların Türkiye üstünden gittiğini söylüyor ve firmaları suçluyor. Bu belgelere kendileri de baktığı zaman kendileri de tatmin olacaklardır. Bir milletvekilinin hedef gösterilmesinin, kendi medyalarında linç kampanyası içinde olan bir anlayışı şiddetle reddediyorum. 

"ERDEM HAKKINDA İŞLEM YAPILACAK MI?"

Hayır... Arkadaşımız Türkiye'ye yönelik, devlete yönelik bir suç işlemiş değildir. İktidar burada alınganlık gösterecekse, bazı uygulamaları da dile getireceğiz kusura bakmasın. Her yanlışı onaylayacağız ya da yok sayacağız gibi bir anlayış da söz konusu olmayacak."