BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.514,01
HABER /  POLİTİKA

Gül'e Jaguarlı öğrenci sorusu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e öğrencilerle buluşmasında Jaguarlı öğrenci soruldu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yemen ziyareti öncesi Ankara Esenoğa Havalimanı'nda konuştu.

Gül, kamuoyunda çok konuşulan Juguarlı Bilkent Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı hakkındaki basın mensuplarının sorusuna yanıt verdi. Gül öğrencilerin seçtikleri kişiye karışamayacağını, kararı öğrencilerin verdiğini belirterek şunları söyledi:

KARIŞAMAM

"Ankara'daki üniversitelerin öğrenci konseyleri başkanlarını çağırdım. Seçtikleri kişinin jaguarı olur veyahut hiçbir şeyi olmaz. Burslu öğrenci olur. Bu bizim karışacağımız bir şey değil. Bu öğrencilerin seçim sürecinde verdikleri karardır, onların bileceği iş. Ona ben bakmam. AÇık bir süreç içinde herkesin aday olarak seçildiği öğrenci konseylerini mi davet eder, yoksa dernek var tabi değerli de olabilir. Cumhuraşkanı ne yapar? Cumhurbaşkanı'nın yapacağı şey öğrenci konseyleri başkanıdır."

YARGI REFORMUNA HERKEK KATKI VERSİN

Gül yargı reformu ve tartışılan tahliyelerle ilgili tartışmalara da değindi:

"Yargı reformu köklü bir ihtiyaçtır. Bunu başından beri söylüyorum. Gayet açıktır. Yargı sürecini hızlandırılması ve yargı çalışanlarının ihtiyaçlarının karşılanması, yasaların modernleşmesidir. Reformun gecikmesinden dolayı adım adım görüyorsunuz, bir çok tatsızlıklar, yanlışlıklar, üzüntüler ortaya çıkıyor. Bunların giderilmesi için el birliğiyle süratle giderilmesi gerekir. Tutukluların sayısının hükümlülerden fazla olması Türkiye'ye yakışmıyor. Tutukluluk süresinin uzaması haksızlıklara yol açıyor. Köklü bir şekilde herkesin el birliğiyle yargı reformuna katkı vermesi gerekiyor."