BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,71
ALTIN 2.398,26
HABER /  GÜNCEL

Gülden Taraf açıklama!

Taraf'ın haberlerinin ardından Abdullah Gül de bir açıklama yaptı. Bakın Gül neler söyledi?

Abone ol Taraf Gazetesi'nin haberinin ardından bugün bir açıklama yapan Başbuğ'un ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de bir açıklama yaptı. Başbuğ'a destek veren Gül "Eleştiriler TSK'yı zayıflatıcı yönde olmamalı. Böyle günlerde düşmanı sevindirici açıklamalar yapılmamalı" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, 60. Frankfurt Kitap Fuarı'ndaki konferans merkezinde basın toplantısı yaparak, Almanya ziyareti hakkında açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un bugün yaptığı açıklamada, ''Terör örgütünün eylemlerini başarılı gibi gösterenler, bundan sonra akacak kanın da sorumlusu olacaklardır. Herkesi dikkatli olmaya çağırıyorum'' ifadelerini kullandığını, daha önce de kendisinin ''Verilen tepkilerde düşmanı sevindirmemek lazım'' düşüncesini dile getirdiğini hatırlatarak değerlendirmesini sorması üzerine Gül, ''Hiç şakası yok, acımasız bir terörle büyük bir mücadele veriliyor. Bu mücadelede tabii şehitler de veriyoruz. Bu mücadelenin hangi zor şartlar altında yapıldığını da hepimizin görmesi gerekir'' dedi.

ASKERİN MORALİNİ BOZMAYIN

Türkiye'nin açık bir toplum olduğunu, eleştiriler ve farklı görüşlerin ifade edilebileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bunların hiçbirinin Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), emniyet güçlerinin mücadelesini zayıflatıcı yönde olmaması gerekir.

Geçenlerde söyledim, hele böyle günlerde, acımasız, en zor şartlar altında bu mücadelenin verildiği dönemde, 'Düşmanı sevindirmenin alemi yok' dedim. Açıklamaları da gördüm. Zaten her kurum kendi içerisinde değerlendirmelerini yapıyor, bunlar paylaşılır ama özellikle bazen çok gizli belgeler... Bazen kendi askerimizin, kendi polisimizin moralini bozacak davranışlar içinde olmanın doğru olduğu kanaatinde değilim. Hatırlarsanız yine o konuşmam da 'Bu mücadelelerin psikolojik harp yanı vardır' dedim. Zaman zaman farkına varmadan, insanlar bunlara alet olabilirler. Bu açıdan hepimizin dikkatli olmasının doğru olduğu kanaatindeyim.''