BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.399,11
HABER /  GÜNCEL

Ergenekonculara tecavüz suçlaması

Ergenekonla ilgili her gün yeni bir gelişme daha yaşanıyor. Ergenekoncuların kadınlara tecavüz edip katlettikleri iddia edildi.

Abone ol Ergenekon örgütünün yüzlerce kadına gözaltında tecavüz ettiğini, Bayrampaşa Cezaevi'nde 6 kadının yakılarak öldürüldüğünü iddia eden Emekçi Kadınlar Derneği üyeleri, kadınlara yönelik suçların iddianamede yer almadığını ileri sürdü.

Kadınların, tecavüzcülerden, kirli savaş suçlularından ve darbecilerden hesap sormasını isteyen Emekçi Kadınlar Derneği, 20 Ekim'de başlayacak Ergenekon davasına müdahil olacaklarını açıkladı.

Ankara Yüksel Caddesi'nde toplanan Emekçi Kadınlar Derneği'ne üye bir grup kadın, basın açıklaması yaparak, işkence ve tecavüze maruz kalan kadınları Ergenekon davasına katılmaya çağırdı. Ergenekon adı verilen örgütün gözaltındaki kadınların tecavüz ettiğini ileri süren dernek sözcüsü, açıklamasında; Çorum, Maraş ve Sivas'ta kadınların tecavüze uğrayarak katledildiğini iddia etti. Ergenekon davasının tarihi bir dava olduğunu belirten Emekçi Kadınlar, ezilenlerin adalet talebini, ezilenlere karşı işlenen bütün suçlara ve suçlulara değinmeyenlerin insafına bırakmayacaklarını belirtti.

AK Parti ve egemen sınıfların Ergenekon davasını kendi aralarında iç hesaplaşmanın, tasfiyenin ve yeniden yapılanmanın konusu haline getirmek istediklerini belirten sözcü, "Böylece soruşturma kapsamının dışında tutulan katliamların, tecavüzlerin arkasındaki gerçek bağlantıları koruyorlar. Davanın sonucu ve âkıbeti, siyasi görüşmeler ve hesaplarla belirlenecek bir orta oyununa dönüştürülmeye çalışılıyor. Bu oyunu bozmak için bütün kadınları eşitliğin, adaletin, özgürlüğün tarafında olmaya ve 20 Ekim'de Silivri'de yapılacak mahkemeye katılmaya çağırıyoruz." dedi.

Basın açıklaması sırasında sık sık slogan atan kadınlar, ellerinde tuttukları pankartlarla eyleme destek verdi. Kadınlar, açıklamadan sonra olaysız dağıldı.