BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Gül'den Kara harp okulu’na ziyaret

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye’nin uluslararası güvenliğini belirlerken küresel sistemi ve bölgesel dinamikleri ve Türkiye’nin ulusla...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye’nin uluslararası güvenliğini belirlerken küresel sistemi ve bölgesel dinamikleri ve Türkiye’nin uluslararası konumunu çok iyi değerlendirmek gerekir" dedi.

Kara Harp Okulu’nu ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Harbiyeli Şehitler Anıtı’nda gerçekleştirilen resmi törende Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel tarafından karşılandı. Törende, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ve Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Yılmaz Uyar da hazır bulundu. Onur kıtasını ’Merhaba Harbiyeli’ diyerek selamlayan Gül, daha sonra Kara Harp Okulu öğrencileriyle birlikte Harbiyeli Şehitler Anıtı’nın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Kara Harp Okulu öğrencilerinin eğitim gördüğü derslikleri gezen Cumhurbaşkanı Gül, Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Yılmaz Uyar’dan brifing aldı. Gül, daha sonra Kara Harp Okulu Müzesi’ni gezdi.
Gül, yaptığı konuşmada, Kara Harp Okulu müzesinin bütün devlet yapısını en iyi şekilde özetleyen bir müze olduğunu belirterek, geçmişiyle övünenlerin gelecekleriyle ilgili kendilerine iyi bir misyon çizeceğine işaret etti. Harbiyeli öğrencilere seslenen Gül, "Hepiniz ülkemizin milli güvenliği bakımından son derece önemli görevler üstlenmeye hazırlanıyorsunuz. Onurlu misyonunuza yararlı olacağına inandığımız bazı görüşleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Dış politika ve milli güvenlik politikaları başta olmak üzere her türlü siyaset stratejik görüşler ele alınarak görülüyor. Bu nedenle Türkiye’nin uluslar arası güvenliğini belirlerken küresel sistemi ve bölgesel dinamiklerini ve Türkiye’nin uluslar arası konumunu çok iyi değerlendirmek gerekir" dedi.
Küresel sistemde köklü değişikliklerin yaşandığı bir tarihi değişimden geçildiğini anlatan Gül, devlet dışı aktörler ve ulus altı kimliklere dayalı yeni oyunların ortaya çıktığını ifade etti. Gerçek anlamda çok kutuplu bir güç dengesi olmadığını ama kutupsuz bir dünya düzeninden söz etmek mümkün olmadığını belirten Gül, dünyadaki ekonomik güç merkezinin ise transatlantik dünyadan Asya’ya kaydığını dile getirdi.
(İHA)