BIST 10.012
DOLAR 32,36
EURO 34,75
ALTIN 2.437,61
HABER /  DÜNYA

Kur’an-ı Kerim’den etkilenip Müslüman oldu

Moldova uyruklu Gagavuz Türkü Alexandra Sergheeva, okunan Kur’an-ı Kerim’den etkilenip İslamiyet’i seçti.<br/>49 yaşındaki Alexandra Serghee...

Abone ol

Moldova uyruklu Gagavuz Türkü Alexandra Sergheeva, okunan Kur’an-ı Kerim’den etkilenip İslamiyet’i seçti.
49 yaşındaki Alexandra Sergheeva, Adana Müftülüğü’ne müracaat ederek Müslüman olmak istediğini söyledi. Adana Müftü Yardımcısı Sezai Erdal tarafından kendisine İslam dininin temel prensipleri hakkında özet bilgi verilen Sergheeva, yapılan ihtida töreninde Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olup, ‘Pınar’ ismini aldı
Müftü Yardımcısı Erdal, Alexandra Sergheeva’yı bu kararından dolayı kutladığını belirterek, "İnşallah bu kararı kendisi, ailesi ve İslam alemi için hayırlara vesile olur. Müslümanlığı kendi isteğiyle, araştırarak, severek seçtiğini söyledi" dedi.
Daha sonra Müftü Yardımcısı Erdal tarafından Sergheeva’ya, Müslümanlığa geçmesiyle ilgili bir belge ve Rusça Kur’an-ı Kerim meali hediye edildi.
Rusya’da bir inşaat firmasında çalışan Hüseyin Boztepe (49), aynı işyerinde sekreter olarak çalışırken tanıştığı Alexandra Sergheeva’nın, Türkiye’de Kur’an-ı Kerim dinlemekten, Türklerin misafirperverliğinden ve başörtüsünden çok etkinlendiğini söyledi.
Boztepe, Pınar adını alan Alexandra Sergheeva ile Kutlu Doğum Haftası’nda dünya evine gireceklerini söyledi.
(İHA)