BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Gül ve Erdoğanın  Öcalan yalanlaması

Başbakan Erdoğan'ın Abdullah Öcalan'a mesaj gönderdiğine ilişkin haberler yalanlandı.

Abone ol

Başbakanlık, terör örgütü elebaşından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dolaylı mesaj gönderdiği ve ricada bulunduğu yönündeki haberler yalanlandı.

Başbakanlık Basın Müşaviri Kemal Öztürk tarafından yapılan açıklamada, "Bugün bazı basın yayın organlarında, terör örgütü elebaşısının avukatlarına atfen, 'Sayın Başbakanın kendisine dolaylı mesaj gönderdiği ve ricada bulunduğuna' dair bazı asılsız iddialar yer almıştır.

Sayın Başbakan, başta PKK olmak üzere hiçbir terör örgütüne ne dolaylı, ne de basın aracılığı ile hiçbir mesaj göndermemiş, hiçbir ricada bulunmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na yönelik bu sözler tümüyle yalan ve iftiradır." denildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI DA YALANLADI

Hemen ardından Cumhurbaşkanlığından da bir açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanlığı da teröristbaşı Abdullah Öcalan'a dolaylı mesaj gönderilip, ricada bulunulduğu yönündeki haberleri yalanladı.

Cumhurbaşkanlığı
'ndan yapılan açıklamada, "Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın terör örgütü elebaşısına dolaylı olarak mesaj gönderip, ricada bulunduğu yolundaki haberler, gerçekle hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır ve terör örgütü elebaşısının avukatlarının iddiaları tümüyle asılsızdır." denildi.