BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Gül tekrar aday olacak mı?

AK Parti Köşk seçiminde tekrar Gül'ü aday gösterecek mi? İşte Arınç'ın yanıtı..

Abone ol

TBMM Başkanı Bülent Arınç, ''Yeni Meclis toplandıktan sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi, ister meclisimiz seçsin, ister halkımız seçsin, kimsenin adaylığı bugün de yarın da söz konusu değil. Yeni adaylar da olabilir, Sayın Abdullah Gül de olabilir'' dedi.

GÜL DE ADAY OLABİLİR BAŞKASI DA

Akhisar'da Belediyesi Mezbahası açılış törenine katılan Arınç, açılış sonrası gazetecilerin Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin sorusunu şöyle cevaplandırdı:

''Geçtiğimiz günlerde de söylemiştim; Abdullah Gül cumhurbaşkanı adayı olarak Meclis içinde ve dışında, Türkiye'de ve dış dünyada büyük bir tasvip görmüştü, beğeni toplamıştı. Ancak yeni Meclis toplandıktan sonra, yapılacak cumhurbaşkanılığı seçimi, ister Meclisimiz seçsin, ister halkımız seçsin, kimsenin adaylığı bugün de yarın da söz konusu değil. Yeni adaylar da olabilir, Sayın Abdullah Gül de olabilir. Bu, o günkü şartlarda düşünülecek bir konudur."

GÜL'ÜN İSMİNİN SÜREKLİ GÜNDEMDE OLMASI DOĞRU DEĞİL

" Sayın Gül, her zaman cumhurbaşkanlığı adaylığına layık, meziyetleri olan bir insandır, ama sürekli olarak 'cumhurbaşkanı adayı' şeklinde anılması doğru değildir. Onu kendileri de ifade ettiler, biz de ifade ettik. Yani cumhurbaşkanımızı seçerken, Meclis'teki şartlara, Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlara göre yeniden aday belirlemek durumunda kalınacaktır. Bu Sayın Gül de olabilir, bir başkası da olabilir.''