BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  GÜNCEL

ABD Zebariyi ciddiye almadı

ABD Türkiye'nin sınıra asker yığdığını söyleyen Zebari'yi ciddiye almadı

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, Türk ordusunun Güneydoğu Anadolu'da teröre örgütü PKK'ya karşı geniş çaplı operasyonlar düzenlemesinin olağan olduğunu belirterek, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari'nin, Türkiye'nin sınıra ''asker yığdığı'' yönündeki eleştirisine katılmadıklarını ortaya koydu.

TÜRK ORDUSU'NUN HAREKETLERİ OLAĞAN DIŞI DEĞİL

Sean McCormack, günlük brifinginde, Türkiye-Irak sınırındaki Türk askeri varlığına ilişkin bir soruyu yanıtlarken, ''Türk askerinin konuşlandığı mevziler konusunda Türk ordusu açıklama yapabilir. Ancak genel olarak Türkiye'nin güneydoğusundaki duruma bakarsınız ki buraya tam sınır bölgesinin oldukça uzağındaki yerler de dahil, buralarda önemli sayıda Türk askeri teröre karşı operasyonlar düzenliyor. Bu da olağandışı değil. PKK'nın genellikle ilkbaharda saldırılarını yoğunlaştırdığı gözönüne alındığında, bu olağandışı değil'' dedi.

ZEBARİ'NİN İDDİALARI YALANLADNDI

McCormack, Türkiye'nin sınır bölgesindeki asker sayısı konusunda tahminde bulunmaktan ise kaçındı.

Öte yandan bir Pentagon yetkilisi de AP Ajansı'na yaptığı açıklamada, uydu fotoğraflarından anlaşıldığına göre, Türk ordusunun sınır bölgesinde bir hareketlilik içinde olmadığını belirterek, Zebari'nin iddiasını yalanladı.

Kürt kökenli Zebari, gün içinde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sınır bölgesine 140 bin asker konuşlandırdığını ileri sürmüştü.