BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.432,05
HABER /  GÜNCEL

Gül teklif etti Erdoğan kabul etti

Bugün açılışı yapılan Ankara Batıkent-Sincan Metrosu, 1 hafta süreyle ücretsiz olacak.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Batıkent-Sincan Metrosu'nun açılışında Marmaray'ın ilk günlerde ücretsiz olduğunu hatırlatarak Sincan metrosunda da böyle bir uygulamanın yapılması teklifinde bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan metronun bir hafta ücretsiz olacağı haberini alan Gül, “Sayın Başbakanımız bir hafta için ücretsiz herkes seyahat etsin demişsiniz. Tebrik ederim sağ olun hayırlı olsun” dedi.

Batıkent-Sincan Metro Hattı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un birlikte yaptığı açılışın ardından hizmete girdi.

Harikalar Diyarı Anfi Tiyatrosu'nda düzenlenen açılış törenine, Başbakan Yardımcıları Ali Babacan, Beşir Atalay ve Emrullah İşler'in yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldı.

DEVLETİN ZİRVESİ TÖREN ALANINA YENİ METRO ARACIYLA GELDİ

Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler törenin yapılacağı Sincan'a, Batıkent istasyonundan bindikleri yeni metro aracıyla geldi.

Konuşmaların ardından hattın açılış kurdelesini, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan, İspanya Başbakanı Rajoy ile başbakan yardımcıları ve bakanlar birlikte kesti.

AÇILIŞ TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR TIKLAYIN

DİĞER HATTA ENTEGRE OLACAK

Uzunluğu 15,5 kilometre olan ve yer teslimi 28 Şubat 2012'de yapılan hattın, inşaat, elektromekanik ve sinyalizasyon sistemlerinin kuruluşu da dahil olmak üzere 2014 sonunda tamamlanması öngörülüyordu. Ancak Bakanlığın çalışmaları hızlandırmasıyla vatandaşlar, şubat ayında yeni hatta metro konforuna kavuştu. 11 istasyondan oluşan hat, Kızılay-Batıkent metro hattına entegre olacak.

Batıkent-Sincan Metro Hattı, Batı Merkezi, Mesa, Botanik, İstanbul Yolu, Eryaman 1-2, Eryaman 5, Devlet Mahallesi, Harikalar Diyarı, Fatih, GOP, OSB-Törekent istasyonları ile hizmet verecek.

SEFER ARALIĞI YIL SONUNDA 2 DAKİKAYA İNECEK

Başlangıçta 8-10 dakikada bir sefer düzenlenecek. Sefer aralığı yıl sonunda 2 dakikaya inecek. Yolcular, ilk etapta Sincan'dan Batıkent'e 30 dakikada ulaşacak. Yıl sonunda ise bu süre 23 dakikaya düşecek. Sincan'dan Kızılay'a da 44 dakikada varılabilecek.