BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Atanan iki savcıdan biri bakın kim çıktı!

HSYK kararnamesiyle ataması yapılan iki savcıdan biri olan Mehmet Yazıcı, hafızalara bu fotoğrafla kazınmıştı.

Abone ol

HSYK kararnamesinde "hizmet gereği" gerekçesiyle atanan iki savcıdan biri olan Mehmet Yazıcı, 2010 yılında kendi meslektaşı, dönemin Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'i tartaklayan savcı çıktı.

İlhan Cihaner hakkında açılan soruşturma sonrası Savcı Yazıcı Cihaner'in makamında arama yapmış, arama sırasında da Cihaner'i tartaklarken görüntüleri medyaya sızmıştı.

Olaya ilişkin Cihaner, Savcı Yazıcı'nın kendisini "eşkiya gibi" tartakladığını söylemişti.

HİZMET GEREĞİ NE DEMEK?

Cihaner, Savcı Yazıcı'nın o dönemde kendi makamında yaptığı aramayı "hukuksuz" olarak nitelendirmişti. Makamında ve evinde arama yapma kararı konusunda da, Savcı Yazıcı'nın "yetkisiz ve görevsiz" olduğunu" vurgulayan Cihaner, "izin almaları gerekiyordu. Oysa arama için izin de almamışlardı" dedi.

Hürriyet'in haberine göre, arama yapılırken Savcı Yazıcı'nın, "kolluk görevlisinin bile yapmayacağı şekilde" hareket ettiğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Yazıcı o zaman bir kolluk görevlisinin bile yapmayacağı şekilde, kolumdan tutmuştu. Aramada bir kolluk görevlisi gibi, canla başla görev yapmıştı. Ben savcı olduğunu bilmiyordum, sonradan öğrendim. Ve o sözleri söyledim."

23200513.jpg