BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Kadın iş gücünden yeterince yararlanamıyoruz

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu başkanı Güral açıkladı: "Türkiye kadın iş gücü ve girişimciliğinden yeterince yararlanamıyor"

Abone ol

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, Türkiye'nin kadın iş gücü ve girişimciliğinden yeterince yararlanamadığını belirterek, "Yeni dönemde üzerinde en fazla duracağımız konulardan biri kadın girişimciliği olacak" dedi.

Güral, yazılı açıklamasında, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan büyük önem taşıyan kadın girişimciliğin hızla büyüyen Türkiye ekonomisiyle aynı paralellikte ilerlemediğini ifade etti.

Kadın girişimciliğinin desteklenmesinin, Türkiye'nin en önemli kamu politikalarından olması gerektiğine dikkati çeken Güral, bölgeler arasında gelişmişlik farkının nedenleri arasında kadın girişimciliğinin yeterince gelişmemiş olmasının da bulunduğunu belirtti.

Güral, ülke nüfusunun yarısını oluşturan kadınların iş gücüne katılım oranlarının artırılması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kadın girişimciliğin önünün açılması, yalnızca kadınların ekonomik özgürlüklerine kavuşmalarına değil, bölge ve ülke ekonomisine de ciddi katkı sağlayacaktır. Girişimci ruhlu kadınların elinden tutacak, onları doğru yönlendirip iş yaşamına kazandıracak projeler kadın girişimci sayımızı artıracaktır. TÜGİK olarak yeni dönemde üzerinde en fazla duracağımız konulardan biri kadın girişimciliği olacak. Kadın patronlar, kadın girişimciler ve girişimci adayları için büyük önem taşıyan projelerimizi, yakında kamuoyuyla da paylaşacağız."