BIST 10.154
DOLAR 32,35
EURO 34,72
ALTIN 2.393,43
HABER /  POLİTİKA

Gül Musevilerin bayramını kutladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Musevi vatandaşların Hanuka Bayramı'nı kutladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Musevi vatandaşların Hanuka Bayramı'nı kutlayarak, ''Tüm vatandaşlarımız, kökenleri ve inançları ne olursa olsun, milletimizin ayrılmaz birer parçası, Cumhuriyetimizin eşit oranda sahipleridir'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, Hanuka Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gül, mesajında şunları kaydetti:

''Yüzyıllar boyunca aynı topraklarda, saygı ve hoşgörü temelinde, köklü kardeşlik ve dayanışma duyguları içinde bir arada yaşadığımız, aynı sevinç, keder ve ümitleri paylaştığımız Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramı'nı gönülden tebrik ediyorum.

Tüm vatandaşlarımız, kökenleri ve inançları ne olursa olsun, milletimizin ayrılmaz birer parçası, Cumhuriyetimizin eşit oranda sahipleridir.

Geçmişte olduğu gibi, gelecekte de hiçbir zaman birer husumet sebebine dönüştürülmesine izin vermeyeceğimiz farklılıklarımız, milletimizin birlik ve bütünlüğünü perçinleyen, aramızdaki kardeşlik ve dayanışma hissiyatını kuvvetlendiren en müstesna zenginliğimizi teşkil etmektedir.

Karşılıklı saygı ve sevgi temelinde yükselen söz konusu zenginlik, aynı zamanda ülkemizin parlak geleceğinin teminatlarından biridir. Geçen ay Hatay Havrası'na yaptığım ziyaret bunu bir kez daha yerinde teyit etmeme vesile olduğu için büyük memnuniyet duyuyorum.

Bu anlayışla Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramı'nı bir kez daha kutluyor, esenlik ve mutluluklar diliyorum.''