BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,72
ALTIN 2.418,95
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP hükümete açık çek imzaladı!

MHP, Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu tasarılarının kanunlaşması için AK Parti'ye açık çek yazdı.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu tasarılarının yasalaşması için ellerinden gelen desteği ve gayreti göstereceklerini söyledi.

Şandır, düzenlediği basın toplantısında, iş dünyası ve ekonomik hayat açısından çok önemli olan Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu tasarılarının Genel Kurul gündeminde uzun süredir beklediğini ifade etti.

Bu kanunların günün şartlarına uyarlanmasının iş dünyası ve ülke açısından zorunluluk olduğunu dile getiren Şandır, ''Gerek iş adamlarının ve iş dünyası kuruluşlarının talepleri yerine getirmek gerekse 'bu kanunların çıkmasını MHP önlüyor' diye yapılan propagandanın önünü kesebilmek için TBMM Başkanı'na bir ay önce müracaat ettik ve bu kanunların çıkması gerektiğini söyledik'' dedi. Müracaatlarında, ''MHP'nin bu kanunların çıkmasına engel olmayacağını, yeniden bir çalışma başlatılmasını'' talep ettiklerini aktaran Şandır, şunları kaydetti:

''TBMM Başkanı bizim talebimiz üzerine bugün bir toplantı yaptı. Orada irade beyanında bulunduk, yapılması gerekenleri ilkesel olarak tanzim ettik. 11 Ocak itibariyle yeniden Genel Kurulda görüşülmesine başlanacaktır.

Biz bu kanunların çıkması için elimizden gelen desteği ve gayreti göstereceğiz. Bir mutabakatın sağlanabilmesi için komisyon oluşturulacak. Bu komisyon marifetiyle uzlaşılan konularda ortak önergeler hazırlanacak. Bu kanunların bu dönemde çıkması temin edilecek. Bu kanunların çıkmamasından MHP'nin suçlanmasını asla kabul etmiyoruz.''

Şandır, uzlaşılan konularda ortak önerge verileceğini, uzlaşılamayan konuların ise İçtüzük kurallarına göre Genel Kurulda görüşüleceğini söyledi.