BIST 10.275
DOLAR 32,25
EURO 34,77
ALTIN 2.407,67
HABER /  GÜNCEL

Gül, MAHKUM affetti

Sezer'in örgüt üyesi mahkumları affetmesi Gül'ün eleştirdiği konulardandı. Şimdi de...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Sezer, görevi süresince en çok eleştirildiği konlardan biri de örgüt üyesi mahkumları affetmesiydi. Gül de dün bir örgüt üyesini affetti.

Gül'ün affettiği mahkumlardan Mehmet Akatekin, 1993’te "Yasadışı örgüt adına Adana’nın Sakızlı köyü ağasını öldürmek" iddiasıyla tutuklanıp cezaevine konulmuştu. İdamla yargılandığı davada ömür boyu hapse mahkûm edilen Akatekin, 1994 ve 1996'da katıldığı ölüm oruçlarının ardından 'şizofreni' teşhisi konulmuştu.           

 

GEREKÇE: SÜREKLİ HASTALIK-SAKATLIK         

 

Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Adli Tıp Kurumunca düzenlenen raporlara göre, hükümlülerin  Derviş Uzun'un sürekli hastalık/sakatlık niteliği arz edecek şekilde vücudunun tamamen felç olması ve felce bağlı olarak vücudunda yaralar açılması, hükümlü Mehmet Akatekin'in şizofreni olması, ayrıca adları geçen hükümlülerin kalan cezalarının infazı amacıyla ceza infaz kurumlarında bulundurulmalarının, ilgililerin sağlık sorunları sebebiyle bu kurumların işleyişinde olumsuz sonuçlara yol açmasını dikkate alarak, adları geçen hükümlülerin kalan cezalarını, kaldırdığı belirtildi.

 

DİĞERİ ADLİ SUÇLU

 

Diğer tutuklu Derviş Uzun ise Tranzon'da 7 Şubat 2002 tarihinde Hacıkasım Camii’nin elektrik faturası yüzünden çıkan tartışmada Dernek Başkanı Mehmet Şen ile oğlu Mustafa Şen i öldürdüğü için 28 yıl cezası almıştı. Aynı olayda omuriliğine isabet eden kurşunla felç kalan Derviş Uzun affedilmek için Cumhurbaşkanı Gül'e başvuruda bulunmuştu.