BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,09
ALTIN 2.504,50
HABER /  GÜNCEL

Gül irtica imzası atacak mı?

YAŞ Başbakan'ın başkanlığında toplandı. Gündemde irtica nedeniyle ihraç kararları var.

Abone ol

İNTERNETHABER

Yüksek Askeri Şura, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahında toplandı. Başbakan Erdoğan, toplantı için saat 09.35'de Genelkurmay Başkanlığı Karargahına gelişinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt tarafından törenle karşılandı.

Bugün Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) en kritik toplantısını gerçekleştiriyorBazı subayların irtica nedeniyle ordudan ihraç edilmesi görüşülecek. YAŞ’ta alınan kararlar, daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunulacak.

DAHA ÖNCE ŞERH KOYDU

58’inci Hükümet’in Başbakanı’yken YAŞ toplantısına başkanlık eden ve ihraç kararlarına “Yargı yolu kapalı olduğu için muhalif kaldım” sözleriyle “şerh” koyan Gül’ün yeni dönemde nasıl bir tavır alacağı merak ediliyor.

ONAYLAMAZSA TARİHTE BİR İLK OLACAK

Bu konu, cumhurbaşkanlığına adaylık süreci başladığından bu yana tartışılıyor. Çünkü, Başbakan Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Gönül, ihraç kararlarına, Gül’ün yaptığı gibi şerh koydu. Bu toplantıda da aynı tutumu sürdürmeleri bekleniyor. Yani AKP hükümetlerindeki “teamül” bu yönde. Ancak, YAŞ kararlarını Cumhurbaşkanı’nın onaylamaması gibi bir durum da tarihte hiç yaşanmadı.

TOPLANTI İKİ GÜN SÜRECEK

İki gün sürecek Yüksek Askeri Şura toplantısının gündemini, başta personel, eğitim, disiplin konuları olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri'nin planlı faaliyetler oluşturuyor.

Şura'nın ikinci gün toplantısının ardından kararlar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulacak. Kararlar, daha sonra Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği tarafından kamuoyuna açıklanacak.