BIST 10.519
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,39
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Guinness'e aday 1100 kişilik koro

İlk konserini 21 Nisan’da verecek olan 1100 kişilik çocuk korosu Guinness'e aday.

Abone ol

Ankara'daki Çağlar Müzik Kursu Genel Sanat Yönetmeni Ergün Çağlar, 1 yıl önce başlattıkları, 1100 kişilik çocuk korosunun çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyleyerek, “1100 kişilik çocuk koromuz ilk konserini 21 Nisan’da verecek. Koromuzla Guinness'e adayız” dedi. Çağlar, ayrıca bu sezon başlayak olan ve 2011 yılında çalışmaları tamamlanacak ‘bin kemancı bin çocuk’ projeleriyle de iddalı oldukları söyledi.

Çağlar Müzik Kursu Genel Sanat Yönetmeni Ergün Çağlar, çocukları müzik ve tiyatro alanında eğitmek için projeler ürettiklerini belirterek, “Daha önce oluşturduğumuz 1100 çocuktan oluşan koro ile bir ilki gerçekleştirdik ve Guiness'e aday olduk” dedi. Sanatın bir lüks değil ihtiyaç olduğunu belirten Çağlar, “1990 yılında kurduğumuz müzik kursunda bugüne kadar binlerce çocuğa klasik müzik sevgisi aşıladık. Birçok öğrencimiz müzik hayatlarına profesyonel olarak devam ediyor. Kursumuzda sadece çocuklara müzik eğitimi vermekle kalmıyoruz. Çocuklar dersteyken velilerimize de klasik müzik dinletisi yapıyoruz” diye konuştu.

2004 yılından beri Çağlar Çocuk Senfoni Orkestrası, Çağlar Senfoni Orkestrası ve Çağlar Oda Orkestrası ile çeşitli yerlerde çeşitli konserler verdiklerini kaydeden Ergün Çağlar, 2008 yılından beri de çocuk tiyatrolarının oyun sergilediğini, amaçlarının çocukları profesyonel insanlarla hem tiyatro hem de müzik alanıda sahneye çıkartmak ve onları daha çok profesyonel etkinliklerin içine sokmak olduğunu söyledi.

Bir sene önce başlattıkları, 1100 kişilik çocuk korosunun çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Çağlar, “1100 kişilik çocuk koromuz ilk konserini 21 Nisan’da verecek. Bu proje bir ilktir. Bu kadar çocuğu bir araya getirerek koro oluşturmak büyük bir başarıdır. 1100 çocuklu koromuzla Guinnes Rekorlar Kitabı’na adayız. Ayrıca bu sezon başlayak olan ve 2011 yılında çalışmaları tamamlanacak ‘bin kemancı bin çocuk’ projemizde de iddialıyız. Büyük bir orkestra oluşturacaklar” dedi.

Milliyet