BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Guatemala'da un hırsızlarına sokak ortasında linç

Başkentte bir mahallede halk, un taşıyan bir kamyonu çalmakla suçladıkları adamları önce dövüp sonra bir futbol sahasına götürdü ve burada üzerilerine petrol döküp ateşe verdi.

Abone ol

Guatemala'da polis, başkentin banliyölerinden birinde halkın, hırsızlık yaptığından şüphelendikleri dört kişiyi linç ettiklerini bildirdi.

Mahallelinin, un taşıyan bir kamyonu çalmakla suçladıkları adamları önce dövüp sonra bir futbol sahasına götürdükleri ve burada üzerilerine petrol döküp ateşe verdikleri açıklandı.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre linç eylemini gerçekleştirenler, itfaiye erlerinin söz konusu futbol sahasına girmelerini de engelledi.

Görgü tanıklarının aktardığına göre şüpheliler, mahalledeki fırına un teslim ettiği sırada şoförü, yanındaki yolcusunu ve muhafızı etkisiz hale getirdi.

Ancak mahalleli kamyona binip kaçmaya çalıştıkları sırada şüphelileri yakalamayı başardı.

Mahallede yaşayanlardan bazıları da yerel basına verdikleri bilgide, son bir aydır yaşanan hırsızlık vakalarının kimilerini çileden çıkarttığını anlattı.

Ağır dayak

Linç olayı başkent Guatemala'nın 35 kilometre dışında meydana geldi.

İnsan hakları örgütleri, Guatemala'da geçen yıl 100'ü aşkın linç vakası yaşandığını, bu olayların genellikle polisin hiç olmadığı ya da çok az faaliyet gösterdiği yerlerde yaşandığını söyledi.

Sivil toplum kuruluşlarından GAM, geçen sene bu tür vakalarda 39 kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin ağır şekilde dövüldüğünü ya da yaralandığını bildirdi.