BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Büyükerşen CHP'den istediğini aldı!

DSP'den CHP'ye geçen Büyükerşen'in Eskişehir'de görkemli katılım töreni isteği yerine getirildi

Abone ol

İNTERNETNETHABER

ANKARA- DSP'den CHP'ye geçişi iki parti arasında büyük tartışmalara neden olan Eskişehir'in "efsanevi" belediye başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen görkemli bir törenle partiye katılacak. Kılıçdaroğlu Büyükerşen'e rozet takmak için Pazar günü Eskişehir'e gidecek.

Meclis seçim tarihini almadı ama siyasi partiler yarın seçim olacak gibi çalışmaya başladı. AK Parti'den CHP'ye, MHP'den HAS Parti'ye genel başkanlar il il dolaşmaya başladı.

Geçtiğimiz hafta Van'da bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu bu hafta batıya gidiyor. Cuma günü Afyonkarahisar'a gidecek olan Kılıçdaroğlu Cumartesi günü ise İzmir'e gidecek. Seçim kampanyası kapsamında temalı mitingler yapmaya başlayan Kılıçdaroğlu Adana'da gerçekleştirilen "İşsizlik kader değil" mitinginden sonra bu kez Ödemiş'te "Tarım mitingi"ne katılacak.

Kılıçdaroğlu'nun Pazar günü programında ise Eskişehir görünüyor. Kılıçdaroğlu kısa bir süre önce CHP'ye katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e rozet takacak. Eskişehir Porsuk spor salonundaki katılım töreninden sonra CHP Eskişehir İl Örgütü ve belediye başkanlarıyla yemek yenilecek.

BÜYÜKERŞEN KATILIM KRİZİ AŞILDI

Büyükerşen'e partisinden istifa etmesinden sonra CHP'nin Meclis Grubu toplantısında rozet takılması bekleniyordu. AncakBüyükerşen'in, bu teklifi kabul etmediği, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Eskişehir'e gelmesi ve kendisi için görkemli bir katılım töreni yapılmasını istediği konuşuluyordu.

Kılıçdaroğlu'nun Eskişehir'deki katılım töreni bu iddiaları da doğrular gibi görünüyor.