BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.465,56
HABER /  DÜNYA

Guantanamodan acı metup

Guantanamoda'daki Sudanlı gazeteci acı dolu mektubunu yayınladı...

Abone ol

ABD'nin Guantanamo üssünde tutulan Sudanlı gazeteci Sami El Hac, bugün yayınlanan mektubunda, ''fiziksel ve psikolojik acı içinde olduklarını'' dile getirdi.
     
Tutuklanmadan önce El Cezire Televizyonu'nda kameraman olarak çalışan ve uzun süredir açlık grevi yaptığı belirtilen Sami El Hac, mektubunda, ''Herbirimiz yeni bir fiziksel acı çekiyoruz ve yaralanmış kalplerimiz tarif edilemez psikolojik acılardan muzdarip'' diye yazdı.
     
Pakistanlı yetkililer tarafından 2001 yılı aralık ayında Afganistan sınırında tutuklanan El Hac'ın, yaklaşık 6 ay sonra ABD güçlerine teslim edildiği belirtiliyor.
     
El Hac'ın, Guantanamo'da bulunan ve uluslararası bir basın kuruluşunda çalışmış tek tutuklu olduğu kaydediliyor. Kameraman El Hac'ın, militan grupları desteklediği iddia edilen bir yardım kuruluşu için, 1990'lı yıllarda para transferi yapmakla suçlandığı ifade ediliyor.
     
Mektubunda, hakkında dava açmadan kendisini esir tutan ABD yönetimini eleştiren El Hac, Guantanamo'da yaşananlara yeterince ilgi gösterilmemesinden yakınıyor. El Hac'ın, ''Bütün bunlar, neler olduğunun bilindiği ancak yine de sessiz kalınan, bu üzücü oyunu izlemekten fazla birşey yapılmayan bir dünyada gerçekleşiyor'' ifadelerine yer verdiği kaydediliyor.
     
El Hac'ın avukatı Clive Stafford Smith, müvekkilinin aralık ayının sonunda yazılmış mektubunun Arapça olduğunu ve gönderilmeden önce okunarak sansürlendiğini söyledi.
     
Stafford Smith, 38 yaşındaki El Hac'ın 374 gündür açlık grevi yaptığını bildirdi.