BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

G.Saray mı, Fener mi?

Galatasaray ve Fenerbahçe, Ankara temsilcileriyle karşı karışaya geldiler. İki takım da bu maçları kazanarak derbi öncesi moral buldular. Derbi öncesi son durum şöyle:

Abone ol İNTERNETHABER ANALİZ

Bu hafta iki ezeli rakikip Galatasaray ve Fenerbahçe iki Ankara temsilcisiyle karşı karşıya geldiler. İki takım da Başkent temsilcilerini alt etmeyi başardı. Çünkü bu ezeli rakiplerin moral bulmaları gerekiyordu. Ve nihayetinde öyle de oldu.

Önümüzdeki hafta ezeli rakipler karşı karşıya gelecekler. Peki iki rakibin bu hafta aldıkları sonuçlara bakılırsa. Haftaya hangi takımın kazanma ihtimali daha yüksek?

Fenerbahçe'den başlayacak olursak, takım son haftalarda formda, karşısına çıkan herkesi yıkıp geçiyor, Şampiyonlar Ligi umudu bitti ama UEFA'ya kalınca yeniden hayat buldu. Tüm bunların yanı sıra bu sezon lige yaptığı başlangıçla rekor kırdı. Fakat Fenerbahçe'nin bazı dezavantajları var. Bunlar şöyle:

Öncelikle bu hafta içi M. United'le zorlu bir maça çıkacak. Bu maç futbolcuları oldukça yoracaktır.

Aurelio gibi bir futbolcusu bu hafta cezalı. Daum'un orta saha ve defans arasında kurduğu bağlantı kopacak ve hızlı Galatasaray forvetlerine (özellikle Necati'ye) gün doğacaktır.

Ve en önemlisi; maç Ali Samiyen Stadı'nda oynanacak. Galatasaray, 100. yılını yaşadığı sezonda ezeli rakibini kendi taraftarı önünde yenmek için tüm çabasını ortaya koyacaktır.

Gelelim Galatasaray'a... Sarı kırımızılı ekibin en büyük avantajı yukarda belirtiğimiz gibi maçı kendi sahasında oynayacak olması.. Bunların yanı sıra takımın üstünde Fenerbahçe gibi bir yük yok. Yani Galatasaray, sadace lige yönelmiş. Daha önceki sezonlardaki gibi Avrupa'da top koşturmuyor. Bu da takımı tek bir hedefe konsantre ediyor. Ve hepsinden önemlisi bu yıl yüzüncü yılı...

Ama Galatasaray, Fenerbahçe kadar formda görülmüyor. Çünkü son maçlara baktığımız zaman bunu görebiliyoruz... Sarı kırmızılılarda son zamanlarda yaşanan operasyon sesleri takımı olumsuz etkilemiş. Hagi'nin operasyon isteğinin kulüp yöneticilerinin ricasıyla durdurulmuş olması futbolcuların keyfini bir hayli kaçırmış. Bu takımı baskı altına sokmuş. Yine de Galatasaray bu baskıyı dün oynadığı Gençlerbirliği maçında az da olsa attı...

İki takım derbi öncesi şimdilik böyle görünüyorlar. Ama ileriki günlerde bu durumun ne olacağı meçhul... Çünkü her an bir sürpriz gelişme olabilir...

İki takıma da önümüzdeki hafta oynayacakları maçta başarılar diliyor. İyi olanın kazanmasını temenni ediyoruz...

ANALİZ: Kenan DEMİROK