BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,56
ALTIN 2.383,54
HABER /  GÜNCEL

G.Saray 5 lig düşürülsün bildirisi

Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği 2005-2006 şampiyonluğunun Fenerbahçe'ye verilmesini istedi.

Abone ol

Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği'nden (UNİFEB) "GS'lilere tavsiyemiz, utançlarından uyuyamayacaklarından sağlıklarına dikkat etmeleridir" açıklaması geldi.

Adnan Polat'ın 2006 yılındaki olaylı Denizli-Fenerbahçe maçıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Adnan Polat'a 7 yıl istenmesi sarı lacivertlileri harekete geçirdi.

Gruba ait internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

Galatasaray Spor Kulübü geçmiş dönem başkanı Sn. Adnan Polat hakkında, 2006 yılında Denizlispor’a 1,5 milyon dolar teşvik verdiği iddiası üzerine yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ve Sn. Polat’ın 7 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacağını kamuoyundan öğrenmiş bulunuyoruz.

3 Temmuz'dan bu yana yaşadığımız dönemde; medyanın, emniyetin ve şüphesiz ki dünya üzerine gelmiş geçmiş en saf en temiz kulüplerimizin tavır ve demeçlerinden edindiğimiz tecrübe neticesinde söyleyebiliriz ki, böyle durumlarda yargı sürecini beklememek, masumiyet karinesi kavramını duyunca kulaklarımızı tıkamak, savunma hakkına asla saygı duymamak ve ivedilikle karar vermek icab eder. Bu hususta bir grup Fenerbahçe taraftarı olarak derhal toplanmış ve nihai kararları vermiş bulunuyoruz.

BU ATEŞ ÜFLEYEREK SÖNMEZ

Bu ateşin üfleyerek sönmeyeceği gerçeğinden hareketle yaptığımız değerlendirmeler neticesinde, 2005-2006 yılı Türkiye Süper Ligi Şampiyonluğu'nun Galatasaray'ın elinden alınması ve şampiyonluk kupasının derhal tarafımıza ulaşması gerektiği kanaatine vardık. Öte yandan Galatasaray Kulübü fikrimizce 5 lig birden düşürülmeli, Türk Futbolu'nun altında kaldığı büyük şaibe sebebiyle tedbir olarak Beşiktaş kulübü UEFA Avrupa Ligi'nin kalan kısmından men edilmeli ve Galatasaray'ın 2006 yılında Şampiyonlar Ligi'ne katılarak elde ettigi gelir faiziyle birlikte Trabzonspor'a devredilmelidir. Başta Ünal Aysal olmak üzere Galatasaraylı yöneticilere tavsiyemiz ise utançlarından uyuyamayacaklarından sağlıklarına dikkat etmeleridir."
1907 ÜNİFEB olarak bu sürecin takipçisi olacağımızı ekler, içten fikirlerimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.