BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

GREENPEACE ÜYELERİ TARİHİ SURLARA AFİŞ ASTI

Greenpeace üyeleri İstanbul Bozdoğan kemerinde açtığı dev afişle Tuncay Özilhan’ı santral planlarından vazgeçmeye çağırdı. <br/>Greenpeace ü...

Abone ol

Greenpeace üyeleri İstanbul Bozdoğan kemerinde açtığı dev afişle Tuncay Özilhan’ı santral planlarından vazgeçmeye çağırdı.
Greenpeace üyeleri bugün, Unkapanı’nda bulunan İstanbul Bozdoğan kemerinde açtığı dev afişle, Anadolu Grubu başkanı Tuncay Özilhan’a seslendi. “Özilhan bizi hasta etme, kömürden vazgeç!” yazılı afişi açan eylemciler, Tuncay Özilhan’ın Sinop Gerze’de kurmayı planladığı santralin yaklaşık 20 bin insanı hasta edeceğini iddia ederek, Özilhan’ı santral planlarından vazgeçmeye çağırdı. Yoldan geçen vatandaşlar ise Greenpeace üyelerinin bu ilginç eylemini dikkatle izledi.
Grup adına açıklama yapan Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Pınar Aksoğan, “Gerze halkı Anadolu Grubu’nun kömürlü santral planına karşı 4 yıldır direniyor, iki yıldır da santral sahası önünde nöbet tutuyor. Çünkü havalarının, sularının kömürle kirlenmesiyle yaşam alanlarından göç etmeye zorlanmak istemiyorlar. Yaptığımız araştırma bu santralin insan sağlığına ne denli zararlı olacağını bir kez daha bilimsel verilerle ortaya koyuyor. Tuncay Özilhan’ı bir kez daha, binlerce kişinin sağlığına etki edecek bu projeden vazgeçmeye çağırıyoruz. Anadolu Grubu gibi birçok insanın tükettiği ürünlere sahip bir markanın insan sağlığına en çok önem veren kurumlardan biri olması gerek. Oysaki Özilhan dünyanın en kirli enerji üretim biçimi olan kömürlü termik santral ile Gerze halkının sağlığıyla oynuyor. Özilhan’ı bu projeden vazgeçip, rüzgar ve güneş gibi hem bölge halkının, hem Türkiye’nin enerji geleceğinin faydasına olacak projelere yönelmeye çağırıyoruz” dedi.
Grup açıklamanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı.
(İHA)