BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Göz nuru işler ekmek kapısı oldu

Kahramanmaraş Belediyesi, kadınlar tarafından üretilen ürünlerin sergilenip satılacağı özel bir merkez açtı.

Abone ol

Kahramanmaraş Belediyesi el emeği göz nuru el işleri yapan kadınların bu ürünlerini sergileyip, satabilecekleri "Kadın Emeğini Değerlendirme Merkezi" oluşturdu. Merkezin açılışı düzenlenen törenle yapılırken Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, her geçen gün büyüyen Türkiye'de kadınların toplumsal yaşamda daha çok yer bulacağına inandığını söyledi.

Son yıllarda açılan Halk Eğitim Kursları ile kendilerine meslek edinen, el işleri, çocuk giysileri, yöresel ürünler ortaya çıkartan Kahramanmaraşlı kadınlar bu emeklerini kazanca çevirebilecekleri bir merkeze kavuştu. Kahramanmaraş Belediyesi Yunus Emre Sabit Pazarını "Kadın Emeğini Değerlendirme Merkezi" olarak dizayn edip, haftanın 2 günü kadınların satış yapmasına tahsis etti. Merkezin açılışı bu gün düzenlenen törenle yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, oluşturulan merkezde 40 üretken kadının ürünlerini satabileceklerini söyledi.

Meslek kurslarında yetiştiler

Türk kadınının üretken ve fedakar olduğunu kaydeden Poyraz şunları söyledi:

"Belediye olarak bir takım meslek edindirme kursları açıyoruz, onlar için sergiler, seminerler düzenliyoruz. Her gün biraz daha büyüyen ülkemizde kadınlarımız bundan sonraki sosyal yaşamda da gerek kültürel, gerek siyasi, gerekse de her türlü etkinlikte daha fazla bulunacaklarına inanıyoruz."