BIST 10.231
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,84
HABER /  GÜNCEL

Göz neslesine dikkat

Korsanlar abarttı, akla hayale gelmeyen ürünlerin bile sahtesini piyasaya sürdü. Yaz ayları nezleyi tetikliyor...

Abone ol

YAZ mevsimi ile birlikte göz nezlesi vakalarında (konjunktivit) önemli artış görüldüğünü belirten Kaşkaloğlu Göz Hastanesi kurucusu Prof.Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, mikrobik ve alerjik nedenlerle ortaya çıkan rahatsızlığın damla tedavisiyle giderildiğini söyledi.

Alerjik göz nezlesinin hastalarda kaşıntı ve ağırlıklı olarak yanma belirtileriyle ortaya çıktığını belirten Kaşkaloğlu, “Polen, kuru hava, toz, ultraviyole ve klima etkisiyle oluşan kuru hava alerjik göz nezlesini tetikler. Tozlu ortamlardan uzak durup, şapka ve gözlük takmalı, klimalı ortamlarda nem oranını kontrol etmeliyiz” diye konuştu.

Mikrobik göz nezlesinde kişinin uyandığında aşırı çapaklanma sorunu yaşadığını hatırlatan Prof.Dr. Mahmut Kaşkaloğlu şöyle devam etti:

“Kızarıklıklar ve alerjik göz nezlesinde olduğu gibi kaşıntı oluşuyorsa, kişinin mikrobik göz nezlesine yakalandığından söz edebiliriz. Bu durumlarda antibiyotik damlalar ile hasta birkaç gün içinde eski sağlığına kavuşabilir. Alerjik göz nezlesi olanlar, kortizonlu damlalar ve daha sonra düzenli olarak kullanılan ilaçlarla tedavi edilebilir. Damlalar bir, iki ay düzenli kullanıldığında hastalığın önüne geçilebilir.”