BIST 10.267
DOLAR 32,32
EURO 34,83
ALTIN 2.412,09
HABER /  GÜNCEL

Göz kapağına kene yapıştı

Göz kapağının iç kısmına yapışan kene, bir hafta sonra yarım saatlik bir operasyonla çıkarıldı.

Abone ol

Şanlıurfa’da, köydeki yakınlarını ziyarete giden 8 yaşındaki Yusuf Enes Erdemonar’ın göz kapağının iç kısmına yapışan kene, bir hafta sonra yarım saatlik bir operasyonla çıkarıldı.

İlköğretim okulu öğrencisi Yunus Enes Erdemonar, ailesi ile birlikte geçtiğimiz hafta pazar günü, Siverek İlçesi’ne bağlı Karakeçi Köyü’ne gitti. Burada yakınlarını ziyaret eden Erdemonar, döndükten sonra göz ağrısından şikayet etmeye başladı. Sol gözünün şişmesi üzerine küçük çocuk, 37 yaşındaki babası Sinan Erdemonar tarafından özel Anadolu Göz Merkezi’ne getirildi. Burada yapılan muayenesinde küçük çocuğun göz kapağının iç kısmına kene yapıştığı belirlendi. Teşhisin konulmasının ardından küçük çocuğun göz kapağına yapışan kene, Op. Dr. Mehmet Us tarafından yaklaşık yarım saat süren bir ameliyatla çıkarıldı. Erdemonar’ın göz kapağından çıkarılan kene, daha sonra öldürücü Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı virüsü taşıyıp taşımadığının belirlenmesi için Şanlıurfa Devlet Hastanesi İntaniye Servisi’ne gönderildi.

Ameliyat sırasında korkan çocuğunun başından ayrılmayan baba Sinan Erdemonar, “Köyden geldikten sonra oğlum, gözünün ağrıdığını söylemeye başladı. İki üç gündür de gözü şişince korkup doktora getirdik. Burada gözüne kene yapıştığını duyunca şoke olduk” dedi.