BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SAĞLIK

Göz kapağı düşüklüğü hangi durumlarda ameliyat edilmelidir?

Yüzde görülen yaşlılık belirtileri ilk başta göz çevresinde belli olmaktadır. Genellikle kadınlar bu durumdan rahatsız olurlar. Orta yaş ve üzerinde karşılaşılan durumlar göz kapağının düşüklüğü olmaktadır. Peki göz kapağı düşüklüğü hangi durumlarda ameliyat edilir? Kimler göz kapağı düşüklüğü ameliyatı olabilir? Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İskender Alkın Solmaz, cevapla.tv'ye anlattı.

Abone ol

Alın ve kaşların fizik muayenesi yapılarak kaşların seviyeleri kontrol edilir. Göz kapak hareketleri değerlendirilerek herhangi bir asimetri olup olmadığı tespit edildikten sonra kaş seviyesi minimal aşağıda ve alında ince çizgilenme mevcut olan hastalara ameliyat öncesi botox yapılarak üst göz kapakları tekrar değerlendirilir. Göz kapaklarında bolluk devam ediyorsa üst göz kapağı estetiğine karar verilir. Eğer kaşlarda bariz düşme, alında derin çizgilenme ve üst göz kapağında belirgin dolgunluk mevcutsa endoskopik kaş ve şakak germe işlemlerinin yapılmasına ve ameliyat esnasında üst göz kapaklarının tekrar değerlendirilip, üst göz kapağı estetiği yapılmasına karar verilir.

Kimler göz kapağı düşüklüğü ameliyatı olabilir?

Göz kapağı düşüklüğü yaşayan herkes blefaroplasti ameliyatını olabilmektedir. Bazı durumlarda kısmi olarak göz kapağı düşüklüğü yaşanmaktadır ve bu durum sağlık açısından sorun teşkil etmemektedir. Kısmi göz kapağı düşüklüğü yaşayan kişiler istekleri doğrultusunda estetik amaçlı göz kapağı düşüklüğü ameliyatı olabilmektedir.

Kaynak: cevapla.tv