BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Gösterilerin asıl amacı

DTP'nin izinsiz gösterilere katılan çocuklardan gelen müthiş itiraflar... İşte PKK'nın amacı..

Abone ol

Van'da 1 Kasım 2008'de düzenlenen izinsiz gösterilere katılanların görüntüleri, güvenlik kameralarına takıldı. Kamera görüntülerinden tespit edilen göstericiler bir bir gözaltına alınırken, bir aracın durdurularak yakılması saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde göstericiler, bir aracı tekmeleyerek, taşlarla camlarını kırıyor, ardından aracı yol artasına çekerek ateşe veriyor. Bir grup gösterici ise bir mağazanın camlarını kırarak yağmalamaya çalışıyor..

Aileleri teslim ediyor

Kameralara yansıyan görüntülerdeki bazı eylemcileri polisler yakalarken, bazılarının ise aileleri tarafından emniyete getirilip güvenlik güçlerine teslim edildiği öğrenildi. Polis yetkilileri, uzman psikolog yardımıyla ifadeleri alınan çocukların birçoğunun "eylemi niçin yaptığını bilmediğinin" ortaya çıktığını bildirdi.

Yetkililer, bu çocukların çoğunun ve ailelerinin geçmişte terörle ilgili bir sabıkalarının bulunmadığını kaydettiler. İlköğretim ve lise çağındaki çocukların okul çıkışlarında örgüt elemanları tarafından kandırılarak eylemlere itildiğini belirten polis yetkilileri, örgüt tarafından suça karışan çocukların, okuldan ve ailelerinden kopmalarının istendiğine dikkat çekti.

PKK tutuklanmalarını istiyor

Polis ekipleri, mahkemeye çıkarılan çocukların çoğunun tutuklanmamasının kendilerini sevindirdiğini belirterek, örgüt üyelerinin gösteri ve olaylara karışan çocukların tutuklanmalarını istediklerini, ileride bu kişileri örgüte daha kolay çekmeyi hesapladıklarını ifade etti. İzinsiz gösterilere katılan eylemcilerden şu ana kadar 100'ünün gözaltına alındığını, bunlardan 20'sinin tutuklandığı öğrenildi.