BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Görmeyen gözleriyle oya örüyor

Giresun’da gözleri görmediği halde oyadan, tarla işlerine kadar bir çok işi yapan Safinaz Karabacak, çevresine örnek oluyor.<br/>Gözleri gör...

Abone ol

Giresun’da gözleri görmediği halde oyadan, tarla işlerine kadar bir çok işi yapan Safinaz Karabacak, çevresine örnek oluyor.
Gözleri görmediği halde, köydeki genç kızların çeyizini yapan Safinaz Karabacak, yaşlı ve kendisi gizi görme engelli annesinin bakımını sağlıyor.

’’ASIL ENGEL DÜŞÜNCEDE’’
Gözleri görmediği halde günün büyük bölümünü el işi örgü yaparak geçiren ve bundan büyük keyif aldığını belirten Karabacak, aynı zamanda kendisine gelir sağladığını söyledi. Hiçbir zaman engel tanımadığını ifade eden Karbacak, dantel gibi el işlerinin yanı sıra rengarenk hırka, kaşkol, kavuk ve çocuk giysileri yaptığı belirtti. Asıl engelin düşüncede olmaması gerektiğini belirten Karabacak, "İnsanın kafasında engel olmadığı sürece her işi yapar. Bende doğuştan görme engelliyim. Fakat her işi yapıyorum. Bütün ev işlerinden, tarladaki, bahçedeki işlere kadar yapabiliyorum. Yaptığım el işinde ise en fazla renkleri karıştırmadan yaptığım el işlerine şaşırıyorlar" dedi.

’’GÖRMEMEK ENGEL DEĞİL, ENGEL AİLEM’’
Okumak istediğini ancak ailesinin kendisini okutmadığını da belirten Karabacak, “Görmemek engel değil, engel ailemdi. Hayallerim vardı. Ancak ailem beni görme engelliler okulunda okutmadı.Köyde kalmak istemiyordum. Okuyamadım köyde kaldım. Engellilerin bir yere gitmesi için elinden tutan olması gerekir. Benim elimden tutan olmadığı için böyle köyde kaldım.Bende köyde tarla,bahçe işleri boş zamanlarımda ise böyle el işi yapıyorum.”
(İHA)