BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Bozdağ’dan ’’Bediüzzaman’’ değerlendirmesi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bediüzzaman Said Nursi’nin inandıklarından taviz vermediği için hayatı boyunca çok çile çektiğini belirter...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bediüzzaman Said Nursi’nin inandıklarından taviz vermediği için hayatı boyunca çok çile çektiğini belirterek, "Said Nursi Hazretlerine ’kanunun neresinden ceza verelim’ diye bakanları, milletin gözünden gönlünden uzak tutmak için uğraşanları, ona ceza verenleri bugün hatırlayan yok ama Bediüzzaman Hazretlerini bu salon gibi nice salonlar, yeryüzünde milyonlar hatırlıyor" dedi.
İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen "Nübüvvet" konulu 10. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu Sinan Erdem Spor Salonu’na gerçekleştirildi. Sempozyuma, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.
Sempozyumda konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise, Bediüzzaman Said Nursi’yi "büyük bir düşünür, büyük bir alim, büyük bir iman ve dava adamı" olarak tanımladı.
Bediüzzaman Said Nursi’nin esas davasının inandığı gibi yaşamak ve başkalarının da aynı iman ile yaşamasını temin etmek olduğunu söyleyen Bozdağ, "Said Nursi Hazretleri amelinden, irfanından, haysiyetinden, insanlığından ve Müslümanlığından asla taviz vermemiştir. Bu nedenle yaşamı boyunca pek çok çile, sıkıntıya maruz bırakılmıştı. İnandığı gibi yazdığı için zindandan zindana gönderilmiştir. Hayatının her yanı çevrelenmiş, gelenler gideler fişlenmiş, adeta ’etrafa buradan nur yayılmasın’ diye karanlık duvarlar ören zihniyetle yaşamıştır. Ama onun sahip olduğu ilim ve davası bu karanlık duvarları yıkmayı başarmıştır. Said Nursi Hazretlerine ’kanunun neresinden ceza verelim’ diye bakanları, milletin gözünden gönlünden uzak tutmak için uğraşanları, ona ceza verenleri bugün hatırlayan yok ama Bediüzzaman Hazretlerini bu salon gibi nice salonlar, yeryüzünde milyonlar hatırlıyor" ifadelerini kullandı.

’’PEYGAMBERLER OLMASAYDI MEDENİYETLER OLMAZDI’’
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, insanların görevinin Allah’a kulluk etmek olduğunu belirterek, "Allah yer yüzündeki halifesi insanlara mesajlarını gönderiyor. Bunu peygamberler vasıtasıyla yapıyor. Nasıl varolduk, neden yaşıyoruz, nereye gideceğiz, sonumuz ne olacak? İşte bunların cevapları o kutlu peygamberin getirdiği mesajlarda var. Peygamberler olmasaydı medeniyetler olmazdı. Peygamberlerin mucizeleri ilmin hudutlarıdır" dedi.

’’TÜM İNSANLIĞIN VAHİYLE TEŞKİL EDİLEN BİLGİYE İHTİYACI VAR’’
Diyanetişleri Başkanı Mehmet Görmez ise günümüzde başta Müslüman coğrafyası olmak üzere tüm insanlığın vahiyle teşkil edilen bilgiye ve hikmete muhtaç olduğunun altını çizdi.
(İHA)