BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/>Ünlü oyuncu kaza geçirdi<br/>Ünlü oyuncu Esra Ronabar, Sarıyer Bahçeköy’de kaza geç...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

Ünlü oyuncu kaza geçirdi
Ünlü oyuncu Esra Ronabar, Sarıyer Bahçeköy’de kaza geçirdi. Oynadığı dizinin çekimleri için sete giden ünlü oyuncunu bulunduğu otomobil, kamyonetle çarpıştı. Kazada ünlü oyuncu Ronabar ve bir yapım çalışanı yaralandı. Güzel oyuncu, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Ronabar ve yapım çalışanın sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Asrın davasından müebbet hapis çıktı
Çin’de “asrın davasını” olarak nitelendirilen dava karara bağlandı. Eski Ticaret Bakanı Bo Xilai, yaklaşık 3,3 milyon dolar tutarında rüşvet kabul etmekten suçlu bulundu ve müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca mahkeme heyeti Bo’nun, tüm siyasi haklarından hayat boyu mahrum edilmesine ve kişisel varlığına el konulmasına hükmetti.

Çin’de tayfun alarmı
Çin, ülkenin güney doğu sahillerine yaklaşan Usagi tayfunu nedeniyle bölgede kırmızı alarm verdi.
Şiddetli fırtına ve yağmurun etkili olduğu bölgede, hava trafiğini aksatan fırtınanın ilerleyen saatlerde şiddetleneceği uyarısı yapılıyor. Bu sabah itibariyle saatteki hızı 450 kilometreye ulaşan Usagi tayfununun gece veya sabah saatlerinde ülkenin güney doğu sahillerini vurmaya başlaması bekleniyor.

Telleri olmadan ses çıkarabilen müzik aleti
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin ürettiği arp müzik aleti, telleri olmadan çalınabiliyor. Hayrete düşüren bu buluş lazer yardımıyla gerçekleşiyor. Proje Koordinatörü Rıfat Bakan, Türkiye’de eşi benzeri olmayan teknoloji koleksiyonunda en çok ilgiyi lazer arpın gördüğünü ifade ediyor.
(İHA)