BIST 10.657
DOLAR 32,06
EURO 34,81
ALTIN 2.423,18
HABER /  DÜNYA

’’Bu bizim son şansımız’’

Hacı Bektaş Veli Postnişini Veliyettin Ulusoy, çok tehlikeli bir safhadan geçtiklerini belirterek, "Çok tehlikeli bir safhadan geçiyoruz, b...

Abone ol

Hacı Bektaş Veli Postnişini Veliyettin Ulusoy, çok tehlikeli bir safhadan geçtiklerini belirterek, "Çok tehlikeli bir safhadan geçiyoruz, bu bizim son şansımız" dedi.
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Merkezinde Alevi Dedeleri Günü yapıldı. Toplantıda, çözüm paketi, Cami-Cemevi tartışması gibi konular ele alındı. Toplantıda konuşan Hacı Bektaş Veli Postnişini Veliyettin Ulusoy ise çok tehlikeli bir safhadan geçtiklerini belirterek Alevilere şu çağrıda bulundu: “Biz mücadeleyi el ele aşmalıyız, tarihte olduğu gibi birlik olarak aşabiliriz yoksa erozyona uğrarız. Bu bizim son şansımız, bugün burada sorunlarımızı aşmamız lazım” dedi.

’’ADALET İSTİYORUZ’’
Ardından konuşan Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, hem ülke genelinde hem de kendi içlerindeki nedenlerden dolayı toplantı düzenlediklerini ifade ederek, “Herkesin dünya nimetlerinden yaralanması için, eşit yurttaşlık, kamusal alan, eşitlik, adalet istiyoruz demek için burada toplandık” diye konuştu.
(İHA)